Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνική Οινοποιία: Ευκαιρία προβολής του Ελληνικού κρασιού – Μαθήματα και πιστοποίηση οινοχόων

ΑρχικήUncategorizedΕλληνική Οινοποιία: Ευκαιρία προβολής του Ελληνικού κρασιού - Μαθήματα και πιστοποίηση οινοχόων
spot_img

Συνεργασία ΕΔΟΑΟ & WSPC.

Μια μεγάλη ευκαιρία προβολής και ενίσχυσης της φήμης του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού έχει η οινική κοινότητα με την διοργάνωση στην Αθήνα του Court of Master Sommeliers Europe, που έχει αντικείμενο την πιστοποίηση οινοχόων από όλο τον κόσμο.

Εκτιμώντας ως ιδιαίτερα σημαντική τη διοργάνωση, η  Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου  στηρίζει έμπρακτα την πραγματοποίησή της στη χώρα μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον εκπαιδευτικό οργανισμό WSPC. Η Ελλάδα, άλλωστε, είναι η μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δύο φορές το χρόνο πραγματοποιείται η πιστοποίηση των οινοχόων ( οι άλλες δύο είναι Αγγλία και Αυστρία).

Στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης,  οινοχόοι από 15 συνολικά χώρες θα παρακολουθήσουν μαθήματα και θα δώσουν εξετάσεις για τα επίπεδα Introductory και  Certified  sommelier. Εξεταστές ( κάτοχοι όλοι του ανώτατου τίτλου  Master sommelier) και εξεταζόμενοι είναι experts  του οινικού τομέα, με βαρύνοντα ρόλο σε υψηλής ποιότητας και κατηγορίας εστιατόρια και οινικές αγορές στις χώρες τους.

Στα 3 δείπνα που θα γίνουν κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας ( 21,22 και 24 Νοεμβρίου) , με οικοδεσπότη τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW , θα παρουσιαστούν 24 συνολικά ελληνικές ετικέτες.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα