Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
20.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων 2023: Στο επίκεντρο τα πρότυπα – “Food standards save lives”

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠαγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων 2023: Στο επίκεντρο τα πρότυπα - "Food standards save lives"
spot_img

Η φετινή εκστρατεία επικεντρώνεται στη σημασία της εφαρμογής προτύπων σε κάθε πτυχή της παραγωγής τροφίμων – από την πηγή μέχρι το τραπέζι.

Στις 6 Μαρτίου ξεκίνησε η εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων 2023 που γιορτάζεται στις 7 Ιουνίου, με θέμα «Τα πρότυπα τροφίμων σώζουν ζωές». Το θέμα συμπίπτει με την 60ή επέτειο του Codex Alimentarius φέτος και ενθαρρύνει τους υποστηρικτές της ασφάλειας των τροφίμων σε όλο τον κόσμο να επικεντρωθούν στη σημασία της εφαρμογής προτύπων σε κάθε πτυχή της παραγωγής τροφίμων – από την πηγή μέχρι το τραπέζι.

- Advertisement -

Η παρουσίαση οδήγησε στη δημοσίευση του φετινού οδηγού και στις έξι γλώσσες του ΟΗΕ, ο οποίος παρέχει πληροφορίες για το θέμα και τον Codex Alimentarius, καθώς και μερικές συμβουλές για τα είδη δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να οργανώσουν φορείς και οργανισμοί σε όλες τις χώρες του κόσμου και τα βασικά μηνύματα που προωθούνται φέτος. Επιπλέον, ο ιστότοπος της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Τροφίμων έχει ενημερωθεί εν όψει των εορτασμών του 2023 που θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουνίου.

Αυτή θα είναι η πέμπτη εορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Τροφίμων. Από τον πρώτο εορτασμό το 2019, η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων αυξάνεται κάθε χρόνο ως προς τον αριθμό των χωρών όπου γιορτάζεται και τον αριθμό των εκδηλώσεων που διοργανώνονται. Φέτος, λοιπόν, είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερο από ποτέ, καθώς οι άνθρωποι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την ανάγκη εφαρμογής καλών πρακτικών ασφάλειας τροφίμων σε όλη την τροφική αλυσίδα.

Σε ένα μήνυμα βίντεο, ο Tom Heilandt, Γραμματέας του Codex, υπογραμμίζει το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Τροφίμων λέγοντας: “Η ασφάλεια των τροφίμων είναι υπόθεση όλων. Οι τροφιμογενείς ασθένειες είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου αποτρέψιμες και μπορούν να μειωθούν σημαντικά εάν όλοι ευαισθητοποιήσουμε και εμπνεύσουμε δράση για την ασφάλεια των τροφίμων”.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα