ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο 2.000€ σε σουβλατζίδικο στην Καισαριανή

Πρόστιμο 2.000€ σε σουβλατζίδικο στην Καισαριανή

[yoast_reading_time]

Σε σουβλατζίδικο στην Καισαριανή διαπιστώθηκε παράβαση του άρθρου 71 των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι των αρχών σε σουβλατζίδικα. Μετά την ανακοίνωση επιβολής προστίμου σε δημοφιλές σουβλατζίδικο στο Μοναστηράκι, για τα κατεψυγμένα, σήμερα η Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου και σε σουβλατζίδικο στην Καισαριανή επί της οδού Υμηττού.

- Advertisement -

Μετά από έλεγχο που έγινε στις 10 Ιουλίου, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν  παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ όσον αφορά στις απαιτούμενες ενδείξεις με τις οποίες πληροφορούνται οι καταναλωτές για τα προϊόντα που επιλέγουν και πιο συγκεκριμένα για το άρθρο 71 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σύμφωνα με το οποίο «Στους τιμοκαταλόγους αναγράφονται απαραίτητα οι ακόλουθες ενδείξεις είτε μεμονωμένα, είτε κατά ομάδες φαγητών γλυκών ποτών, με τρόπο που να γίνεται αντιληπτή η διάκριση αυτή στον καταναλωτή: Το είδος των ελαίων και η χρήση τους -«Κατεψυγμένο» κατά περίπτωση –  «Προμαγειρευμένο» ή «Προτηγανισμένο», κατά περίπτωση.

Πιο συγκεκριμένα ο τιμοκατάλογος του σουβλατζίδικου δεν ανέγραφε στον τιμοκατάλογο ότι τα κάτωθι προιόντα: 1. τυροπιτάρι Ευβοίας 2. κολοκυθοκεφτέδες 3. ντοματοκεφτέδες 4. μπιφτέκια λαχανικών ήταν κατεψυγμένα ενώ αυτά βρέθηκαν στον καταψύκτη του καταστήματος. Ακολουθεί η επιβολή προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

FDA: Δημοσιεύτηκε ο Νέος Κώδικας Τροφίμων με αυστηρότερους κανόνες για την ασφάλεια σε εστιατόρια και λιανεμπόριο

Νέες απαιτήσεις αφορούν τις ασθένειες των εργαζομένων, τα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, την απολύμανση, τη χρήση γαντιών και την ψύξη των τροφίμων

Νέα εξέλιξη στην προληπτική επισήμανση αλλεργιογόνων στην ΕΕ: Από το «μπορεί να περιέχει» στην ποσοτική εκτίμηση κινδύνου

Η νέα εντολή της ΕΕ προς την EFSA δημιουργεί αβεβαιότητα για το αρχικό χρονοδιάγραμμα θέσπισης των ευρωπαϊκών κανόνων PAL.

Κλ@νι€ς και διάρροια στο διάστημα από τροφική δηλητηρίαση… και κάπως έτσι η NASA έφερε το HACCP στη Γη – του Δρ. Φραγκίσκου Γαΐτη

Γιατί μια τροφική δηλητηρίαση στο διάστημα μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη και τι σχέση έχει με τη γέννηση του HACCP.