Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
1.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βασιλική Αδαμίδου – Lidl: Emboldened Women Business Leaders 2022

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσειςΒασιλική Αδαμίδου - Lidl: Emboldened Women Business Leaders 2022
spot_img

«Το κοινό μας μέλλον περιλαμβάνει τόσο ατομική όσο και συλλογική προσπάθεια μέσω βιώσιμων συνεργιών. Όσο καλύτερα κατανοούμε όλοι τις παγκόσμιες προκλήσεις, τόσο πιο επιτυχημένοι θα αναδειχτούμε στην ενδυνάμωση των επόμενων γενεών. Η ευθύνη έρχεται με την αποφασιστικότητα να βάλω τον πήχη ψηλότερα για παλιούς και νέους στόχους τόσο για την εταιρεία μου όσο και τον εαυτό μου».

Ο ανδροκρατούμενος επιχειρηματικός χώρος έχει δει μερικές από τις πιο απίστευτες καινοτομίες όταν οι γυναίκες έχουν πατήσει το πόδι τους στον κλάδο. Σήμερα, οι επιχειρηματικές τους ιδέες έχουν εξελιχθεί σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς σε ελάχιστο χρόνο και, η ηγεσία τους έχει γίνει έμπνευση για πολλές εκκολαπτόμενες γυναίκες επιχειρηματίες. Μεταξύ των Emboldened women business leaders 2022 είναι και η κ. Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Κύπρου η οποία μίλησε στο Cyprus Mail.

Η Βασιλική Αδαμίδου είναι μια πιστή επαγγελματίας και αφοσιωμένη μητέρα δύο υπέροχων παιδιών. Θεωρεί τον εαυτό της ένα άτομο που κοιτάζει το μέλλον και ενεργοποιείται από ισχυρά κίνητρα σε μια συνεχή αναζήτηση της τελειότητας. Η Αδαμίδου αισθάνεται και συμπεριφέρεται σαν πολίτης του κόσμου που εμπνέεται από πολυπολιτισμικές ιδέες. Οι βασικές της αξίες είναι η ειλικρίνεια, η διαφάνεια, η συμμετοχή και η διαφορετικότητα.

Πείτε μας για την εταιρεία σας.

«Από το 2010, η Lidl Κύπρου αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για την κυπριακή αγορά λιανικής τροφίμων. Η εταιρεία χτίζει τη φήμη της σε ένα μοντέλο αλυσίδας ευθυνών, με τη συμμετοχή όλων των μετόχων της. Η ποιότητα και το επιχειρηματικό ήθος είναι ενσωματωμένα στο DNA του. Ως διεθνής εταιρεία με ισχυρό εθνικό αποτύπωμα, η Lidl Κύπρου συνεχίζει να θέτει σημεία αναφοράς, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα σε όλους τους καταναλωτές και εργαζόμενη για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για όλους».

Τι πιστεύετε ότι σας βοήθησε περισσότερο να κάνετε καριέρα ως γυναίκα;

«Προσωπικά νιώθω τυχερή γιατί έχω εξελιχθεί σε ένα μοναδικό εργασιακό περιβάλλον. Η Lidl είναι μια σύγχρονη, πολυεθνική, υπεύθυνη εταιρεία, με την επιχειρηματική της κουλτούρα να εστιάζει στο μέλλον. Ανοίγει επιλογές και προοπτικές σε όλα τα επίπεδα. Εμπνέει και αναγεννά τη δυναμική της, επενδύοντας στη δύναμη των δικών της ανθρώπων. Η ισότητα των φύλων, η ένταξη και η διαφορετικότητα δοκιμάζονται καθημερινά, στην πράξη, οι σχέσεις μεταξύ των εταίρων και η επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Συχνά μετατρέπεται σε μια δύσκολη άσκηση αμοιβαιότητας μεταξύ διαφορετικών φύλων. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας έχει συνήθως απλά να κάνει με το ποιος είναι ο καλύτερος μεταξύ ίσων. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζω συχνά είναι πώς να γεφυρώσω την προσωπικότητα μιας αποφασιστικής εργαζόμενης γυναίκας με αυτή της αφοσιωμένης μητέρας.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που σας βοήθησε να πετύχετε;

«Υποθέτω ότι όλα ξεκινούν από τον δικό μας εσωτερικό κόσμο. Πρέπει κανείς να είναι αφοσιωμένος και να νιώθει αγάπη για αυτό που κάνει. Είναι μια μονόδρομη επιλογή να μελετήσουμε και να κατανοήσουμε διεξοδικά τα θέματα εξουσίας, ικανοτήτων και συγκριτικού πλεονεκτήματος. Το επόμενο κρίσιμο βήμα είναι να κάνουμε επιλογές που ενθαρρύνουν την προσωπική μας ανάπτυξη. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να αποδεχθούμε την ευθύνη που μας πέφτει σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Να νιώθουμε και να ενεργούμε υπεύθυνα απέναντι στην ομάδα μας, την κοινωνία και το περιβάλλον. Η ευθύνη έρχεται με την αποφασιστικότητα να βάλω τον πήχη ψηλότερα, για παλιούς και νέους στόχους, για την εταιρεία μου και τον εαυτό μου».

Έχετε ή είχατε μια γυναίκα ηγέτη ως μέντορα ή υπάρχουν συγκεκριμένες γυναίκες που σας ενέπνευσαν και γιατί;

«Αισθάνομαι συγγένεια με πολλές γυναίκες που κατάφεραν να ανέβουν την επαγγελματική και προσωπική σκάλα των επιτευγμάτων μένοντας πιστές στις αξίες και τα ιδανικά τους. Συμπαθώ βαθύτατα τις γυναίκες – μαχήτριες που προσπαθούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια, ειδικά τα κοινωνικά. Προσπαθώ πάντα να ξεχωρίζω τέτοιες αξίες στον χαρακτήρα μιας γυναίκας, όπως η πρωτοτυπία, το θάρρος, η επιμονή στην εκπλήρωση στόχων. Δεν μπορώ να πω ότι εμπνεύστηκα από τον τρόπο ζωής μιας συγκεκριμένης γυναίκας ηγέτη. Ωστόσο, μου αρέσει να μένω συχνά σε μια ρήση της Μάγιας Αγγέλου, η οποία εκφράζει τον δικό μου χαρακτήρα: Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν αυτά που είπες, θα ξεχάσουν αυτά που έκανες, αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσουν πώς τους έκανες να νιώσουν».

Τι συμβουλή θα δίνατε στην επόμενη γενιά γυναικών ηγετών;

«Κάθε γενιά έχει το δικό της σύνολο βασικών αξιών και αναδυόμενων προκλήσεων. Φυσικά, ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά της ζωής έχουν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα στις σύγχρονες κοινωνίες. Θα πίστευα ότι οι γυναίκες ηγέτες θα έπρεπε να συμβάλλουν στο να ξαναγραφτεί το βιβλίο της κανονικότητας σε όλο το κοινωνικό φάσμα, με βάση την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Οι επόμενες γενιές θα πρέπει να έχουν περισσότερη υπομονή, ενσυναίσθηση, θάρρος, ατομική ορμή και συλλογικό πνεύμα. Να είμαστε πιο ευσυνείδητες, αλλά και συμπονετικές. Η αλλαγή, όμως, θα πρέπει να έχει αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία. Η πανδημία του Covid-19 έφερε τον πλανήτη σε αδιέξοδο. Μας έδωσε, επίσης, ειδικά στις γυναίκες σε ηγετικές θέσεις μέσα από νέες κρίσεις φύλου, χρόνο για μια βαθιά ενδοσκόπηση πριν από το επόμενο βήμα».

Πηγή: Cyprus-mail.com

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Εξέλιξη: Βρώσιμη συσκευασία για φρούτα και λαχανικά!

Επιστήμονες ανακάλυψαν βρώσιμη επίστρωση κυτταρίνης για φρέσκα προϊόντα που παράγονται από φυσικό υπόλειμμα που προέρχεται από φρούτα, λαχανικά ή φυτά

Νοθευμένη η βανίλια στη Γαλλία – Απίστευτες πρακτικές εξαπάτησης

Πολλά τα "μαργαριτάρια" που βρήκαν στο δρόμο τους οι Γαλλικές Αρχές, σε μια έρευνα που διήρκησε 3 χρόνια.

Διεθνή: Βρήκε σκουριασμένο καρφί μέσα σε σφολιάτα!

Το ξένο σώμα σε τρόφιμα είναι μία εν δυνάμει απειλή για τη βιομηχανία τροφίμων
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα