Πως μπορούν να παραχθούν νέα ελληνικά, προστιθέμενης αξίας προϊόντα.
Κατά την διάρκεια του διδακτορικού μου στο Πανεπιστήμιο του Leeds, ανακάλυψα ένα νέο βακτήριο που ζει μέσα στο φυτό της φράουλας, με το όνομα Methylobacterium extorquens.
Με την ερευνητική μου ομάδα μελετήσαμε αυτό το πολύ ενδιαφέρον βακτήριο και τον ρόλο του στη βιοσύνθεση του αρώματος της φράουλας. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814607002452
Επίσης, βρήκαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συμβίωση του βακτηρίου αυτού με την φραουλιά https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0176161714001102?via%3Dihub
Ανατρέχοντας στην πρόσφατη βιβλιογραφία, βρήκα μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για την συνέργεια της πρόπολης και του μελιού και ποιες λειτουργικές ιδιότητες έχουν διαφορετικά σε αναλογία μίγματα πρόπολης και μελιού. https://www.mdpi.com/2304-8158/11/14/2041
Ακολουθώντας αυτό τον τρόπο σκέψης, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πλήθος νέων προϊόντων, π.χ. παράγωγα μαστίχας, παράγωγα μελιού, παράγωγα ξηρών Ελληνικών καρπών (ή μίγματα 2-3 διαφορετικών καρπών).
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet