Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
13.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τέλος και στη Φλόριντα το κρέας εργαστηρίου

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤέλος και στη Φλόριντα το κρέας εργαστηρίου
spot_img

Ψηφίστηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει τις πωλήσεις και την παραγωγή κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο.

Τελικά πήρε το πράσινο φως από το νομοθετικό σώμα της Φλόριντα των ΗΠΑ η πρόταση  του Τάιλερ Σιρόις για απαγόρευση της παραγωγής, πώλησης και διανομής κρέατος κυτταροκαλλιέργειας στην πολιτεία, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2024.

- Advertisement -

Η κατηγορία του αδικήματος για όποιον παραβιάσει τον σχετικό νόμο, θα είναι «πλημμέλημα δεύτερου βαθμού για όσους παρασκευάζουν προς πώληση, πωλούν, κατέχουν ή προσφέρουν προς πώληση ή διανέμουν εντός της Πολιτείας». Οι παραβάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμο 1.000 δολαρίων και αναστολή εργασιών. Και  η Γερουσία της Αλαμπάμα ενέκρινε πρόσφατα ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να απαγορεύσει την παραγωγή και την πώληση καλλιεργούμενων πρωτεϊνών. 

Και όλα αυτά τη στιγμή που το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ χορήγησε άδεια για την παραγωγή και την πώληση καλλιεργημένου κοτόπουλου στις καλιφορνέζικες εταιρείες Upside Foods and Eat JUST, καθιστώντας τις ΗΠΑ τη τρίτη χώρα που ενέκρινε το καλλιεργημένο κρέας μετά τη Σιγκαπούρη και το Ισραήλ στα τέλη του 2020. 

Υπενθυμίζεται ότι  Ιταλία εξέδωσε νόμο που απαγορεύει την παραγωγή και εμπορία καλλιεργούμενου κρέατος καθώς και τη χρήση ονομάτων που σχετίζονται με το κρέας για προϊόντα κρέατος φυτικής προέλευσης.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα