Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει να στύβετε το φακελάκι τσαγιού;

ΑρχικήΟικιακάΓιατί δεν πρέπει να στύβετε το φακελάκι τσαγιού;
spot_img

Όλα έχουν λόγο και σκοπό.

   Όταν πίνουμε τσάι, ορισμένες φορές στραγγίζουμε το φακελάκι είτε για να πάρουμε ότι γεύση έχει μείνει (θεωρητικά), είτε για να μην στάξει καθώς το μεταφέρουμε, είτε για να επισπεύσουμε τη διαδικασία. Ωστόσο όπως και ο χρόνος που μένει μέσα στο νερό το τσάι έχει σημασία για τη γεύση, έτσι και η τακτική του στραγγίσματος στην πραγματικότητα δεν πρέπει να συμβαίνει και υπάρχει λόγος.

   Τα φύλλα τσαγιού περιέχουν χημικές ουσίες γνωστές ως πολυφαινόλες, ένα μικροθρεπτικό συστατικό που βρίσκεται σε πολλά φρούτα, λαχανικά και φυτά. Λόγω των υψηλών επιπέδων ταννικού οξέος στο τσάι, τα επίπεδα πολυφαινολών που σχετίζονται με το τσάι είναι πολύ υψηλά. Και ενώ τα οφέλη των μικροθρεπτικών συστατικών στις πολυφαινόλες περιλαμβάνουν ότι είναι αντιφλεγμονώδες και αντικαρκινογόνο, υπάρχει ένα σημαντικό αρνητικό που σχετίζεται με αυτά τα αυξημένα επίπεδα τανινών: η πικρία στη γεύση.

   Το υγρό που παραμένει παγιδευμένο μέσα στο φακελάκι του τσαγιού έχει ακόμη υψηλότερες ποσότητες ταννικού οξέος από αυτό που μπορεί να βγει από το σακουλάκι μόνο του. Πιέζοντας το φακελάκι του τσαγιού, απελευθερώνονται αυτά τα ταννικά οξέα στο τσάι σας και άθελα σας δημιουργείτε ένα πολύ πιο πικρό, ξινό και όξινο τσάι.

   Επιπλέον, όταν πιέζετε το φακελάκι του τσαγιού, διατρέχετε τον κίνδυνο να διασπαστεί το φακελάκι και να αφήσει μερικά από τα υπολείμματα στο τσάι σας. Συνολικά αυτό δημιουργεί ένα πιο θολό τσάι και φυσικά ένα πολύ λιγότερο απολαυστικό φλιτζάνι τσάι. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να στραγγίσετε το φακελάκι του τσαγιού σας, σκεφτείτε πόσο πιο ευχάριστο θα είναι το τσάι σας χωρίς αυτό. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηχηρή αποχώρηση Χαρουτουνιάν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ανταλλαγές πυρών με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Έχει λήξει η θητεία του λέει το ΥΠΑΑΤ.

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα