Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο 3000€ σε μανάβικο για τσίπουρο και ελαιόλαδο άγνωστης προέλευσης

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο 3000€ σε μανάβικο για τσίπουρο και ελαιόλαδο άγνωστης προέλευσης
spot_img

Αγορανομικός έλεγχος σε οπωροπωλείο στο Περιστέρι.

Με απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, επεβλήθη συνολικό πρόστιμο 3.000€ (τριών χιλιάδων ευρώ) στην επιχείρηση ΦΩΤΙΟΣ ΛΑΤΤΑΣ, που βρίσκεται στη διεύθυνση Δωδεκανήσου 28 – Περιστέρι διότι ύστερα από έλεγχο που διενήργησε η Υπηρεσία στις 28/02/2024 διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν εκτεθειμένα προς πώληση τα είδη «ΤΣΙΠΟΥΡΟ», σε περιέκτη άνευ λοιπών επισημάνσεων και ποσότητα 2Χ5 λίτρων ελαιολάδου, με την επισήμανση «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» και B.C. 520010460760, άνευ ονόματος παραγωγού και κωδικού ελαιοτριβείου, για τα οποία δεν παρασχέθησαν τιμολόγια ή άλλα δικαιολογητικά κτήσης αυτών, κατά παράβαση του άρθρου 80§1 της Υπ. Απόφασης 91354/2017 (ΦΕΚ 2983/Β΄/30-08-2017), που τιμωρείται με πρόστιμο χίλια πεντακόσια ευρώ (1.500 €) ανά είδος, σύμφωνα με το άρθρο 80§3Α της ίδιας Υπ. Απόφασης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο