Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ολλανδία ενημερώνει την Ελλάδα για κίνδυνο από ψημένες πιπεριές Τουρκίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Ολλανδία ενημερώνει την Ελλάδα για κίνδυνο από ψημένες πιπεριές Τουρκίας
spot_img

2 στις 4 σημερινές ενημερώσεις στο RASFF αφορούν σε προϊόντα Τουρκίας.

Η Ολλανδία ενημέρωσε μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) την Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες, για επικίνδυνες κόκκινες ψημένες πιπεριές σε φέτες. Οι πιπεριές είναι προέλευσης Τουρκίας και σύμφωνα με το RASFF, ο κίνδυνος για τους καταναλωτές είναι σοβαρός καθώς μέσα στο προϊόν εντοπίστηκε ξένο σώμα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την μάρκα ή την εταιρεία που τα εισάγει.

Επίσης η Βουλγαρία ενημέρωσε σήμερα το RASFF για σοβαρό κίνδυνο από 2 φορτία με λεμόνια από την Τουρκία, μολυσμένα με φυτοφάρμακα. Το ένα φορτίο λεμόνια περιέχουν 70% Πάνω από το μέγιστο επιτρεπτό όριο της ουσίας Imazalil. Συγκεκριμένα η δραστική ουσία Imazalil  ανιχνεύτηκε σε ποσότητα 16.675mg/Kg με μέγιστο όριο τα 5 mg/Kg. Η άλλη αποστολή λεμονιών βρέθηκε να περιέχει 13.425 mg/kg Imazalil.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο