Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ολλανδία ενημερώνει την Ελλάδα για κίνδυνο από ψημένες πιπεριές Τουρκίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Ολλανδία ενημερώνει την Ελλάδα για κίνδυνο από ψημένες πιπεριές Τουρκίας
spot_img

2 στις 4 σημερινές ενημερώσεις στο RASFF αφορούν σε προϊόντα Τουρκίας.

Η Ολλανδία ενημέρωσε μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) την Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες, για επικίνδυνες κόκκινες ψημένες πιπεριές σε φέτες. Οι πιπεριές είναι προέλευσης Τουρκίας και σύμφωνα με το RASFF, ο κίνδυνος για τους καταναλωτές είναι σοβαρός καθώς μέσα στο προϊόν εντοπίστηκε ξένο σώμα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την μάρκα ή την εταιρεία που τα εισάγει.

- Advertisement -

Επίσης η Βουλγαρία ενημέρωσε σήμερα το RASFF για σοβαρό κίνδυνο από 2 φορτία με λεμόνια από την Τουρκία, μολυσμένα με φυτοφάρμακα. Το ένα φορτίο λεμόνια περιέχουν 70% Πάνω από το μέγιστο επιτρεπτό όριο της ουσίας Imazalil. Συγκεκριμένα η δραστική ουσία Imazalil  ανιχνεύτηκε σε ποσότητα 16.675mg/Kg με μέγιστο όριο τα 5 mg/Kg. Η άλλη αποστολή λεμονιών βρέθηκε να περιέχει 13.425 mg/kg Imazalil.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα