Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι παίρνουν περισσότερες αναρρωτικές άδειες

ΑρχικήΝέαΥγείαΟι υπέρβαροι και παχύσαρκοι παίρνουν περισσότερες αναρρωτικές άδειες
spot_img

Νέα έρευνα σε 26 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι παχύσαρκοι εργαζόμενοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να απουσιάζουν από την εργασία τους, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία στη Βενετία. Σύμφωνα με τη μελέτη όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος τόσο αυξάνονται οι ημέρες ασθένειας λόγω επιπλοκών όπως πόνος στις αρθρώσεις, διαβήτης, κατάθλιψη και καρδιακές παθήσεις. Η ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία εθνικών ερευνών από 122.598 άτομα, που αντιπροσωπεύουν πληθυσμό 147 εκατομμυρίων ατόμων σε ηλικία εργασίας σε 26 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι σοβαρά παχύσαρκοι ενήλικες είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν πάρει τουλάχιστον μία εβδομάδα άδεια λόγω προβλημάτων υγείας τον περασμένο χρόνο, σε σύγκριση με εκείνους με υγιές βάρος, με ποσοστά απουσίας 22% υψηλότερα μεταξύ των ατόμων που ήταν υπέρβαρα αλλά όχι παχύσαρκα.

Η νέα μελέτη διεξήχθη από μια ομάδα της Ερευνητικής Ομάδας Οικονομικών της Υγείας και της Πολιτικής Υγείας στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών στη Βιέννη.  Οι εργαζόμενοι ρωτήθηκαν αν είχαν πάρει αναρρωτική άδεια τον περασμένο χρόνο και, αν ναι, πόσες ημέρες. Αυτό έδειξε σαφή συσχέτιση μεταξύ του αυξημένου δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και της αυξημένης απουσίας.

Σε όλη την Ευρώπη, όσοι είχαν ΔΜΣ 25-30, ταξινομημένοι ως υπέρβαροι, είχαν 22% περισσότερες πιθανότητες να έχουν τουλάχιστον επτά ημέρες άδεια άρρωστοι. Αυτό αυξήθηκε στο 38% σε εκείνους με ΔΜΣ 30-35 και στο 52% σε εκείνους με ΔΜΣ 35-40. Οι σοβαρά παχύσαρκοι άνθρωποι, με ΔΜΣ πάνω από 40, είχαν 147% περισσότερες πιθανότητες να έχουν επτά ημέρες άδεια.

Ο Δρ Thomas Czypionka, ένας από τους συγγραφείς, δήλωσε ότι η σοβαρή παχυσαρκία σημαίνει ότι οι άνθρωποι «αποκλείονται όλο και περισσότερο από τη συνεισφορά στην κοινωνία», προσθέτοντας: «Όσο βαρύτεροι είστε, εμποδίζεστε στην καθημερινή σας δραστηριότητα και αυτό επηρεάζει επίσης την ικανότητά σας να είστε παραγωγικοί».

Η Katharine Jenner, διευθύντρια της Obesity Health Alliance, δήλωσε: «Αυτή η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα υψηλά ποσοστά ασθενειών που σχετίζονται με την παχυσαρκία μειώνουν την οικονομική παραγωγικότητα, με καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις. Η προτεραιότητα στην κακή υγεία του έθνους που σχετίζεται με τα τρόφιμα, είναι ζωτικής σημασίας για κάθε κυβέρνηση που ενδιαφέρεται σοβαρά για τη βελτίωση της ευημερίας, την αύξηση της ανάπτυξης και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας.

Πηγή: The Times

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο