Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
33.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε Σκλαβενίτη στο Αιγάλεω γιατί πουλούσε κατεψυγμένες γαρίδες για φρέσκιες

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο 3.000 ευρώ σε Σκλαβενίτη στο Αιγάλεω γιατί πουλούσε κατεψυγμένες γαρίδες για φρέσκιες
spot_img

Παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τα αποψυγμένα προϊόντα.

Δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση για την επιβολή προστίμου ύψους 3.000 €, σε σουπερμάρκετ της αλυσίδας Σκλαβενίτη μετά από έλεγχο των επιθεωρητών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού τομέα Αθηνών, στις 22 Μαΐου. Ο έλεγχος έγινε στον Σκλαβενίτη που βρίσκεται επί της  Ιεράς οδού 339 & Ελ.Βενιζέλου στο Αιγάλεω.

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν παράβαση των κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παχροχής Υπηρεσιών )Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ. Η παράβαση αφορούσε το άρθρο 35 & 4 της Υ.Α. 91354/2017 σύμφωνα με το οποίο “Απαγορεύεται η διάθεση αποσυσκευασμένων αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο, σε όλα τα στάδια της διακίνησης. Οι συσκευασίες αυτών διατίθενται ως έχουν ως το τελικό καταναλωτή. Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€) ανά παράβαση.

Στον Σκλαβενίτη στο Αιγάλεω οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι στο τμήμα του ιχθυοπωλείου του καταστήματος υπήρχαν εκτεθειμένες προς πώληση ποσότητες αποψυγμένων αλιευμάτων (Γαρίδες VANNAMEI) σε μορφή χύδην (χύμα) και ΜΗ προσυσκευασμένων, “κατά παράβαση του άρθρου 35&4 της Υ.Α. 91354/2017”.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως μια πληγή στα χέρια μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση

Η μικροχλωρίδα του δέρματος και το περιβάλλον μολύνει τις πληγές, αναπτύσσονται αποικίες παθογόνων μικροοργανισμών και μολύνονται τα τρόφιμα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα