Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2025
11.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι κάνουμε λάθος με το μπρόκολο

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤι κάνουμε λάθος με το μπρόκολο
spot_img

Άλλο ένα βίντεο στο Tik-Tok μας “βάζει τα γυαλιά”.

   Ξεχάστε ότι γνωρίζατε για το μαγείρεμα του μπρόκολου, κάνω όπως φαίνεται τόσο καιρό το μαγειρεύαμε λάθος και απορρίπταμε το πιο σημαντικό σημείο του. Μπορεί να μην είναι το αγαπημένο λαχανικό όλων, ωστόσο είναι ένα φτηνό λαχανικό γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Στην πραγματικότητα, μόνο μια μερίδα 100 γραμμαρίων παρέχει το 148% των αναγκών σας σε βιταμίνη C και το 10% της βιταμίνης Β6. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλά λιπαρά, καθιστώντας τα ένα υπέροχο συνοδευτικό εάν θέλετε να μειώσετε το βάρος σας.

   Τώρα το My Real Food στο TikTok, ένας λογαριασμός που έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 38.000 οπαδούς χάρη στις «υγιεινές συνταγές» και τις εισβολές τροφίμων, με ένα βίντεο προέτρεψε τους οπαδούς του να διατηρήσουν ανέπαφο το κοτσάνι, που εμείς τόσο καιρό πετάμε, όταν βράζουμε μπρόκολο. «Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βυθίσετε το κεφάλι του μπρόκολου σε βραστό νερό και μετά μπορείτε να κόψετε [τα μπουκετάκια] πολύ εύκολα και εξαιρετικά γρήγορα», εξηγεί το βίντεο. Στη συνέχεια, φαίνεται να κόβει το βρασμένο στέλεχος σε μικρές φέτες και να το τηγανίζει με λάδι και σάλτσα σόγιας, περιγράφοντας το συνοδευτικό ως «νόστιμο».

    Οι θεατές συνέρρευσαν στην ενότητα σχολίων για να χαιρετίσουν τη συμβουλή, με ένα άτομο να λέει: “[Μου] αρέσει αυτή η ιδέα!” Ένας άλλος συμφώνησε, σχολιάζοντας: «Επιτέλους, κάποιος που χρησιμοποιεί το στέλεχος που είναι το πιο πολύτιμο μέρος». Ενώ ένας τρίτος χαρακτήρισε την ιδέα «ιδιοφυή». Είναι σαφές ότι πολλοί δεν ήξεραν ότι το στέλεχος ήταν βρώσιμο. Άλλοι αποκάλυψαν ότι μπορείτε να το φάτε και ωμό. “Είναι νόστιμο. Το τρώω ακόμη και ωμό. Είναι τραγανό και ελαφρώς γλυκό”, έγραψε ένα άτομο. Ένας άλλος είπε: «Μπορείς να το φας και ωμό, έχει γεύση ραπανάκι».

https://www.tiktok.com/@myrealfood_uk/video/7168494746074221829?is_from_webapp=1&sender_device=pc

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο