Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
29 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση παγωτού Nutella της Ferrero  στην Ιταλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση παγωτού Nutella της Ferrero  στην Ιταλία
spot_img

Μόλις άρχισε να πωλείται το παγωτό Nutella της Ferrero δόθηκε εντολή ανάκλησης.

Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε την απόσυρση από την αγορά παγωτού Nutella της Ferrero  Ferrero – Nutella Ice cream pot. H ανάκληση έγινε λόγω κινδύνου παρουσίας αλλεργιογόνων. Ο λόγος που αναφέρεται στην ανακοίνωση ανάκλησης είναι η απουσία καταλόγου συστατικών στα ιταλικά. Να σημειωθεί ότι το παγωτό μόλις άρχισε να πωλείται στα Ιταλικά σουπερμάρκετ.

Το επηρεαζόμενο προϊόν πωλείται σε βάζα των 230 γραμμαρίων με αριθμό παρτίδας L074E32B00 και ημερομηνία λήξης 05/09/2025. Η Ferrero αναφέρει ότι η εν λόγω παρτίδα πωλήθηκε κυρίως στην Καμπανία. Το παγωτό που ανακλήθηκε παράγει η εταιρεία Ice Cream Factory Comaker του ομίλου Ferrero και το εργοστάσιο παραγωγής βρίσκεται στην Calle de la antigua Avidesa 1, στην Alzira, στη Βαλένθια, στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ferrero το παγωτό περιέχει επανυδατωμένο αποβουτυρωμένο γάλα , ζάχαρη, παστεριωμένη κρέμα , ηλιέλαιο, φουντούκια 6,5%, σιρόπι γλυκόζης, αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη, λάδι καρύδας, κακάο χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (3,5%), δεξτρόζη, γαλακτωματοποιητές: λεκιθίνες (Σόγια οξέα, λιπαρά οξέα, προπόλη ) μονο- και διγλυκερίδια λιπαρών οξέων. σταθεροποιητές: (κόμμι χαρουπιού, κόμμι κυτταρίνης, κόμμι γκουάρ, καραγενάνη) και αρώματα. Μπορεί επίσης να περιέχει δημητριακά που περιέχουν ΓΛΟΥΤΕΝΗ, ΑΥΓΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ, ΚΑΣΙΟΥΣ, ΠΕΚΑΝ, ΦΙΣΤΙΚΙΑ και ΜΑΚΑΝΤΕΜΙΑ .

Τα αδήλωτα αλλεργιογόνα στις συσκευασίες τροφίμων είναι μία από τις βασικές αν όχι η κυρίαρχη αιτία ανακλήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Για όσους πάσχουν από τροφικές αλλεργίες και τις οικογένειές τους, η επισήμανση των τροφικών αλλεργιογόνων είναι κρίσιμη για την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία τους. Δεν υπάρχει θεραπεία για τις τροφικές αλλεργίες, επομένως η αυστηρή αποφυγή του αλλεργιογόνου είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί μια αντίδραση. Συνεπώς η σημασία της διαφανούς και ακριβούς επισήμανσης των αλλεργιογόνων τροφίμων δεν μπορεί να αγνοηθεί. Πάνω από 17 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν τροφικές αλλεργίες. Ο αριθμός των κάτω των 25 ετών που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια, ενώ τα παιδιά με αλλεργίες αυξάνονται διαρκώς. Οι αλλεργικές αντιδράσεις στα παιδιά προκαλούνται κατά κύριο λόγο από αυγά, φιστίκια, αγελαδινό γάλα, ψάρια και ξηρούς καρπούς, ενώ οι αλλεργικές αντιδράσεις στους ενήλικους προκαλούνται, σε ποσοστό 50%, από μπανάνες, ανανά, αχλάδια, κεράσια, φράουλες, σέλινο, καρότα και αρωματικά φυτά, καθώς και από διάφορους ξηρούς καρπούς και φιστίκια.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ασφάλεια τροφίμων στο σπίτι: Τα σημαντικότερα βήματα για τη πρόληψη τροφικών λοιμώξεων

Οι ανανεωμένες οδηγίες οικιακής ασφάλειας τροφίμων από το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων της Γερμανίας.

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο