Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτόμα επένδυση 4,5 εκατ. ευρώ από την γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ

ΑρχικήΝέαΚαινοτόμα επένδυση 4,5 εκατ. ευρώ από την γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ
spot_img

cibum team

Στην υλοποίηση επένδυσης ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία υπερσύγχρονης μονάδας αναερόβιας επεξεργασίας στον χώρο των εγκαταστάσεών της στις Σέρρες προχωρά η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, στο πλαίσιο της μετάβασής της στο κυκλικό μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη συγκεκριμένη μονάδα θα παράγεται βιοαέριο χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ως πρώτη ύλη τα υγρά απόβλητα της εγκατάστασης παγωτού και γαλακτοκομικών καθώς και τον ορό γάλακτος που προκύπτει από τη στράγγιση γιαούρτης. Το παραγόμενο βιοαέριο θα οδηγείται στη συνέχεια στη μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας, ισχύος 998kW. Η ηλεκτρική ενέργεια θα διατίθεται στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ η παραγόμενη θερμότητα θα αξιοποιείται εντός των εγκαταστάσεων συμβάλλοντας στη μείωση της χρήσης φυσικού αερίου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα περιβαλλοντικά οφέλη της επένδυσης προβλέπονται να είναι πολλαπλά. Η μείωση των ετησίων εκπομπών CO2 στο εργοστάσιο υπολογίζεται σε 800 τόνους ανά έτος, λόγω της κάλυψης των θερμικών αναγκών κατά 21%. Η εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται σε 7.500 MWh, όσο δηλαδή και η ενέργεια που απαιτείται για να καλυφθούν οι ανάγκες περισσοτέρων από 2.000 νοικοκυριών. Τέλος, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί μείωση κατανάλωσης 80.000 λίτρων πετρελαίου ετησίως από τη διακοπή μεταφοράς ορού γάλακτος με φορτηγά-βυτία σε μονάδες τρίτων.

Επίσης, η επένδυση πρόκειται να συνεισφέρει σημαντικά στην εθνική οικονομία, καθώς και στην τοπική κοινωνία των Σερρών αφού θα δημιουργηθεί ένα σημαντικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κρι Κρι, Παναγιώτης Τσινάβος, δήλωσε σχετικά: «Εμείς στην Κρι Κρι αναγνωρίζουμε ότι για να συνεχίσει να αναπτύσσεται η κοινωνία μας και να εξασφαλίζεται η επάρκεια φυσικών πόρων, θα πρέπει να ακολουθηθεί ένα νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που θα περιορίζει τα απόβλητα, αλλά και θα μειώνει την ανάγκη για νέους πόρους που πρέπει να αντληθούν με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργούμε την υπερσύγχρονη μονάδα αναερόβιας επεξεργασίας, μια επένδυση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, η οποία πρόκειται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά κυρίως για το περιβάλλον και την εθνική οικονομία».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο