ΑρχικήΝέαΣτις 15 Μαΐου καταργείται η αποστολή sms στο 13033

Στις 15 Μαΐου καταργείται η αποστολή sms στο 13033

cibum team

Μετά από το άνοιγμα της εστίασης, που έγινε χθες Δευτέρα 3 Μαΐου, σειρά έχει το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου και του τουρισμού το Σάββατο 15 Μαΐου, οπότε αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

   Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό για τη χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και με την προϋπόθεση ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά, όλα τα σχολεία -γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία- θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, με την πραγματοποίηση self test.

- Advertisement -

  Στη συνέχεια, το Σάββατο 15 Μαΐου, θα ανοίξει και ο τουρισμός, ενώ έχει ήδη προαναγγελθεί και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών. Οι τουρίστες θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών.

   Με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες στη χώρα. Την ίδια μέρα θα καταργηθεί πλήρως και η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις.

- Advertisement -

  Μέχρι τότε όλες οι μετακινήσεις εξακολουθούν να γίνονται με αποστολή SMS στο 13033, ακόμα και για την επίσκεψη σε καφέ ή εστιατόριο οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6, ενώ υπάρχει και ο χρονικός περιορισμός των 3 ωρών.

   Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 3 Μαΐου διευρύνθηκε κατά μία ώρα το ωράριο μετακίνησης των πολιτών και η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 11 μμ και λήγει στις 5 τα ξημερώματα.

- Advertisement -

Πηγή: ΑΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές καρύκευμα συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο ενός θανατηφόρου καρκίνου – Μετα-ανάλυση 14 μελετών σε 11.310 άτομα

Δύο μεγάλες επιστημονικές ανασκοπήσεις εξέτασαν τη σχέση του με τον καρκίνο του οισοφάγου και άλλα νοσήματα.

EUDR: Οι αλλαγές που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις τροφίμων – Οι νέες υποχρεώσεις για καφέ, σοκολάτα, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και κρέας

Οι αλλαγές στον EUDR επηρεάζουν καφέ, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και βοοειδή. Οι νέες υποχρεώσεις για εισαγωγείς και επιχειρήσεις τροφίμων.

Καφές: Εντοπίστηκαν καρκινογόνες και τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες από κοκτέιλ απαγορευμένων φυτοφαρμάκων – Διεθνής έκθεση

Η έκθεση με τίτλο «Poison in Your Coffee» αποκαλύπτει ότι πάνω από τα μισά χρησιμοποιούμενα δραστικά συστατικά στις καλλιέργειες είναι απαγορευμένα στην ΕΕ