ΑρχικήΝέαΑνοιχτοί και οι εσωτερικοί χώροι εστιατορίων των ξενοδοχείων

Ανοιχτοί και οι εσωτερικοί χώροι εστιατορίων των ξενοδοχείων

cibum team


Η νέα ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.27683/29.4.2021 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 που αφορά τους όρους λειτουργίας των εστιατορίων, επιτρέπει να λειτουργήσουν εσωτερικοί χώροι μόνο σε ξενοδοχεία.

Οι όροι για την μέγιστη επιτρεπόμενη δυναμικότητα, δηλαδή τον μέγιστο αριθμό των ταυτόχρονων πελατών στα εστιατόρια των ξενοδοχείων είναι οι εξής:

- Advertisement -

Εσωτερικοί χώροι: πληρότητα 50% της δυναμικότητας όπως ορίζεται στην περ. 2δ’ της παρ. Α του άρθρου 14 της υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23.3.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας (Β’ 2161) επί της συνολικής εσωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας (ΩΕ/1,3 τ.μ).

Παράδειγμα: μία σάλα 100τμ που κανονικά έχει δυναμικότητα 100/1,3 = 97 άτομα, για την περίοδο αυτή θα έχει μέγιστη δυναμικότητα 48 άτομα.

- Advertisement -

Εξωτερικοί χώροι: πληρότητα 40% της δυναμικότητας όπως ορίζεται στην περ. 2δ’ της παο. Α του άρθρου 14 τικ υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23.3.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας επί της συνολικής εξωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας (ΩΕ/0,70 τ.μ).

Παράδειγμα: μία σάλα 100τμ που κανονικά έχει δυναμικότητα 100/0,70 = 142 άτομα, για την περίοδο αυτή ο εν λόγω εξωτερικός χώρος θα έχει μέγιστη δυναμικότητα 57 άτομα.

- Advertisement -

Εννοείται πως στους χώρους τηρούνται οι αποστάσεις τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη τους, δηλαδή απόσταση μεταξύ τραπεζιών

>90cm αν δεν μεσολαβεί καρέκλα μεταξύ των τραπεζιών,

>1,2m αν μεσολαβούν καρέκλες στο ένα τραπέζι και

>1,8m αν μεσολαβούν καρέκλες και στα δύο τραπέζια.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές καρύκευμα συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο ενός θανατηφόρου καρκίνου – Μετα-ανάλυση 14 μελετών σε 11.310 άτομα

Δύο μεγάλες επιστημονικές ανασκοπήσεις εξέτασαν τη σχέση του με τον καρκίνο του οισοφάγου και άλλα νοσήματα.

EUDR: Οι αλλαγές που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις τροφίμων – Οι νέες υποχρεώσεις για καφέ, σοκολάτα, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και κρέας

Οι αλλαγές στον EUDR επηρεάζουν καφέ, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και βοοειδή. Οι νέες υποχρεώσεις για εισαγωγείς και επιχειρήσεις τροφίμων.

Καφές: Εντοπίστηκαν καρκινογόνες και τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες από κοκτέιλ απαγορευμένων φυτοφαρμάκων – Διεθνής έκθεση

Η έκθεση με τίτλο «Poison in Your Coffee» αποκαλύπτει ότι πάνω από τα μισά χρησιμοποιούμενα δραστικά συστατικά στις καλλιέργειες είναι απαγορευμένα στην ΕΕ