Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
15.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο Δ. Γκίκας – ΔΩΔΩΝΗ στο cibum: Αδιαπραγμάτευτη αξία η παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων

ΑρχικήΝέαΟ Δ. Γκίκας - ΔΩΔΩΝΗ στο cibum: Αδιαπραγμάτευτη αξία η παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων
spot_img

Η Δήλωση του Quality Assurance Manager της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, Δημήτρη Γκίκα, στο cibum, για την παγκόσμια ημέρα ασφάλειας τροφίμων. «Σεβασμός στον συνάνθρωπο-σεβασμός στο περιβάλλον-σεβασμός στο ζωικό κεφάλαιο».

Η Ασφάλεια των Τροφίμων είναι θέμα μέγιστης σημασίας για την δημόσια υγεία. Κάθε χρόνο στην Ευρώπη 23 εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν εξαιτίας της κατανάλωσης μη ασφαλών τροφίμων με αποτέλεσμα 4600 από αυτούς να πεθαίνουν. Τα νούμερα αυτά αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου και ο πραγματικός αριθμός υπολογίζεται ότι είναι πολλαπλάσιος.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, εμείς στη ΔΩΔΩΝΗ διατηρούμε αδιαπραγμάτευτες τις αξίες μας, παράγοντας προϊόντα που είναι ποιοτικά και ασφαλή για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Η ΔΩΔΩΝΗ είναι ο Νο1 παραγωγός φέτας ΠΟΠ στον κόσμο κυριαρχώντας στην Ελληνική και την παγκόσμια αγορά ενώ παράλληλα προσφέρει μία μεγάλη γκάμα γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

Στη ΔΩΔΩΝΗ έχουμε σαν στόχο την παραγωγή ασφαλών για τον καταναλωτή και ποιοτικών τροφίμων γνωρίζοντας ότι τα ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα συμβάλουν τα μέγιστα στην υγεία και την ευζωία του σύγχρονου ανθρώπου.

Με γνώμονα την ασφάλεια του καταναλωτή εφαρμόζουμε μια σειρά πολιτικών και διαδικασιών μέσω των οποίων διασφαλίζεται ότι το προϊόν που θα φτάσει στα χέρια του είναι παρασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ποιοτικό και ασφαλές.

Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε διαθέτει πιστοποιήσεις για την ορθή εφαρμογή συστημάτων ποιότητας, όπως είναι τα διεθνή πρότυπα ISO22000:2018, BRC v8 και IFS v6.1, αλλά και την εφαρμογή των διαδικασιών παραγωγής ΠΟΠ προϊόντων, σε όλες τις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα και την Κύπρο, λαμβάνοντας κορυφαίες βαθμολογίες από ανεξάρτητους ελεγκτικούς φορείς.

Επιπλέον, η απόδοση της εφαρμογής των συστημάτων ποιότητας αξιολογείται καθημερινά, μέσω των ελέγχων που η ίδια η εταιρία διενεργεί στα πέντε εργαστήρια αυτοελέγχου που διαθέτει στις εγκαταστάσεις της, διενεργώντας πάνω από 300.000 αναλύσεις ετησίως ενώ παράλληλα συνεργάζεται με εξωτερικά διαπιστευμένα εργαστήρια και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Φορείς.

Στη ΔΩΔΩΝΗ γνωρίζουμε ότι μέρος της διαδικασίας του να παράξουμε ασφαλή και υγιεινά προϊόντα είναι να ακολουθήσουμε την προσέγγιση “One Health”.

Μέσω αυτής της προσέγγισης εφαρμόζουμε προγράμματα και πολιτικές που στοχεύουν σε:
–              Βελτίωση του ζωικού κεφαλαίου των παραγωγών. Η εταιρία παρέχει οικονομική στήριξη στους παραγωγούς (500 εκ. € τα τελευταία 7 έτη) για να βελτιώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο, ενώ παράλληλα μία ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων λειτουργεί υποστηρικτικά, βοηθώντας τους κτηνοτρόφους σε μικρά και μεγάλα προβλήματα που απαιτούν εξειδικευμένη γνώση. Στόχος των ενεργειών αυτών είναι να αυξηθεί η ευζωία των κοπαδιών η οποία μεταφράζεται σε καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη ποσότητα της παραγόμενης πρώτης ύλης.
–              Σεβασμό στο περιβάλλον. Η ΔΩΔΩΝΗ έχει σαν στόχο να συμβάλει στη βιωσιμότητα του πλανήτη και του περιβάλλοντος γι’ αυτό εφαρμόζει μία σειρά από ενέργειες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος αξιοποιώντας την «πράσινη» ενέργεια, την εγκατάσταση εξοπλισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης, τη μείωση της κατανάλωση νερού ανά κιλό γάλακτος και τέλος την εφαρμογή προγραμμάτων απομείωσης χρήσης πλαστικού στα υλικά συσκευασίας. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στην Ήπειρο, μία περιοχή ελάχιστα βιομηχανοποιημένη και αντιλαμβάνεται πλήρως πόσο σημαντική είναι η έννοια της βιωσιμότητας και την διατήρηση του φυσικού πλούτου για τις επόμενες γενιές. 
–              Σεβασμό στον συνάνθρωπο. Η ΔΩΔΩΝΗ είναι κοντά στους ανθρώπους της, τους χιλιάδες παραγωγούς της, τους 600 περίπου εργαζομένους της στα τρία εργοστάσια που διαθέτει σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και στους κατοίκους των τοπικών περιοχών όπου δραστηριοποιείται. Η εταιρία ετησίως υλοποιεί μία σειρά ΕΚΕ δράσεων με στόχο να υποστηρίξει ευπαθείς ομάδες, ενώ στηρίζει σε τοπικό επίπεδο τις δράσεις των Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχών.
dodoni

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα