Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
8.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το πρώτο Mc Donald’s drive thru στον κόσμο έγινε για να εξυπηρετήσει στρατιώτες

ΑρχικήΝέαΙστορία ΤροφίμωνΤο πρώτο Mc Donald’s drive thru στον κόσμο έγινε για να εξυπηρετήσει στρατιώτες
spot_img

Οι πεινασμένοι στρατιώτες που έγιναν αντικείμενο έμπνευσης.

   Στις 24 Ιανουαρίου 1975 στη Σιέρα Βίστα της Αριζόνα, αλλάζει για πάντα το φαγητό σε πακέτο, όταν η ανάγκη να ταΐσει πεινασμένους στρατιώτες, οδηγεί το McDonald’s στη δημιουργία του πρώτου McDonald’s Drive Thru στον κόσμο. Αν και υπήρχαν ήδη από το 1921 τα Drive In που αργότερα εξελίχθηκαν σε Drive Thru, σε επωνυμίες όπως το Jack in the Box, In-N-Out Burger και τα Wendy’s, τα McDonald’s είναι αυτά που καθιέρωσαν στο ευρύ κοινό την κουλτούρα του φαγητού σε πακέτο από το αυτοκίνητο.

Ιστορική αναδρομή 

   Στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και του 1950, η McDonald’s πρωτοστάτησε στο «Speedee Service System», όπου ένα βελτιωμένο μενού προετοιμαζόταν εξαιρετικά γρήγορα και οι πελάτες μπορούσαν να παραγγείλουν σε ένα παράθυρο αυτοεξυπηρέτησης. Ωστόσο, η υπηρεσία Drive-thru δεν ήταν ακόμη διαθέσιμη. Η επιτυχία της μάρκας εκτοξεύτηκε στα ύψη όταν ο επιχειρηματίας Ray Kroc πήρε το franchise το 1955, ανοίγοντας την πρώτη του τοποθεσία στο Des Plaines του Ιλινόις. Το σούπερ γρήγορο σέρβις και τα νόστιμα χάμπουργκερ στα McDonald’s που άρχισαν να αυξάνουν τους σταθμευμένους οδηγούς, αποτέλεσε έναν προάγγελο για την τεράστια αποδοχή που θα είχε αργότερα το νέο εγχείρημα.

   Το πρώτο McDonald’s drive-thru τελικά ήρθε το 1975, την ίδια χρονιά με το Burger King, και σχεδόν τρεις δεκαετίες αφότου το Red’s Giant Hamburg παρουσίασε για πρώτη φορά την πρώιμη εκδοχή του concept. Η τοποθεσία που επιλέχθηκε ήταν η στρατιωτική ζώνη της Σιέρα Βίστα, στη νότια Αριζόνα, και μια πινακίδα εξακολουθεί να διαφημίζει περήφανα το εστιατόριο ως παγκόσμια πρωτιά. Μέχρι τη δεκαετία του 1980, η τρέλα με το αυτοκίνητο είχε διαδοθεί σε όλο τον κόσμο.     

   Το πρώτο εστιατόριο drive thru στην Ευρώπη άνοιξε το 1985 στο εμπορικό κέντρο Nutgrove στο Rathfarnham στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Ήταν ένα κοινό McDonald’s και ονομαζόταν «McDrive» με την ελπίδα να προσελκύσει το ευρωπαϊκό κοινό. Το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε σύντομα το παράδειγμα, αφού το πρώτο McDonald’s drive-thru του έθνους, άνοιξε στο Fallowfield του Μάντσεστερ στα τέλη του 1986. Η ιδέα κέντρισε σύντομα το ενδιαφέρον των Βρετανών και δεν άργησαν να πολλαπλασιαστούν τα drive thru σε όλη τη χώρα. Ο Dudley στα West Midlands και ο Neasden στο βορειοδυτικό Λονδίνο ήταν επίσης από τους πρώτους οικοδεσπότες του McDonald’s drive-thru. Ακόμη και το Παρίσι, η γκουρμέ πρωτεύουσα του κόσμου, παρασύρθηκε από τη φρενίτιδα των οδηγών και του φαστ φουντ. Τα McDonald’s είχαν φτάσει στη Γαλλία από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και το 1988 άνοιξε το πρώτο McDrive στα προάστια του Παρισιού.

Η ανάγκη που οδήγησε στη δημιουργία.

   Η Sierra Vista ήταν και είναι μια στρατιωτική πόλη, με πολλούς κατοίκους που εργάζονται και ζουν στο κοντινό Fort Huachuca. Στρατιωτικοί αξιωματικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία δεν μπορούσαν να εμφανιστούν να φορούν τις στολές τους στο κοινό λόγω των κανόνων σχετικά με τη στρατιωτική ευπρέπεια, καθιστώντας αδύνατο το μεσημεριανό γεύμα σε καθιστή θέση. Ωστόσο, μπορούσαν να πάρουν το μεσημεριανό γεύμα χωρίς να κατέβουν από το αυτοκίνητο. Έτσι, ο Dave Rich αποφάσισε να καλύψει αυτήν την ανάγκη.

   Αν και το αρχικό κτήριο δεν υπάρχει πλέον, οι ταξιδιώτες μπορούν ακόμα να επισκεφτούν ένα franchise McDonald’s σε αυτήν την τοποθεσία. Μπροστά, μια πινακίδα γράφει “World’s First McDonald’s Drive Thru” και στο εσωτερικό, υπάρχει μια μικρή οθόνη αναμνηστικών, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής φιγούρας του Ronald McDonald που χρησιμοποιήθηκε ως ενδοεπικοινωνία. Το τζάμι από το παράθυρο που ανοίγει έχει καταλήξει στο Μουσείο Henry F. Hauser, ένα μουσείο τοπικής ιστορίας της Sierra Vista.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο