Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, 2025
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Ασαφείς οι ετικέτες αλλεργιογόνων για τους καταναλωτές

ΑρχικήΝέαΈρευνα: Ασαφείς οι ετικέτες αλλεργιογόνων για τους καταναλωτές
spot_img

cibum team

Σύμφωνα με νέα μελέτη οι περισσότεροι καταναλωτές θεωρούν πως οι ετικέτες αλλεργιογόνων στα τρόφιμα είναι ασαφείς και προκαλούν σύγχυση.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Clinical & Experimental Allergy περιελάμβανε δύο ξεχωριστές πειραματικές ομάδες με 96 καταναλωτές που πάσχουν από τροφικές αλλεργίες και 105 χωρίς αλλεργίες.

Οι ερευνητές παρουσίασαν στις ομάδες 18 διαφορετικά προϊόντα διατροφής με ετικέτες που ανέφεραν ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει φιστίκι μέσα στο προϊόν. Στη συνέχεια παρουσίασαν τρείς διαφορετικές πληροφορίες: «παράγεται σε εργοστάσιο…» «μπορεί να περιέχει…» και «ίχνη από…»

Οι ετικέτες αποδείχθηκαν ιδιαίτερα προβληματικές. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Δημοσιεύτηκε ο Κανονισμός της ΕΕ για την χρήση δισφαινόλης Α (BPA) σε υλικά επαφής με τρόφιμα – Οι νέες υποχρεώσεις συμμόρφωσης

Με την δημοσίευση του νέου Κανονισμού (ΕΕ) 2024/3190 τροποποιείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 10/2011 και καταργείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 2018/213
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο