Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλείται γιαούρτι της Danone που έγινε… γάλα λόγω αλλοίωσης της συσκευασίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλείται γιαούρτι της Danone που έγινε… γάλα λόγω αλλοίωσης της συσκευασίας
spot_img

Επείγουσα ειδοποίηση στους Γάλλους καταναλωτές για κίνδυνο από δημοφιλή γιαούρτια της Danone.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Γαλλίας ανακοίνωσε την ανάκληση γιαουρτιών της Danone “Danone Le Nature” 125g x16  για «συγκεκριμένο ελάττωμα υφής σαν γάλα».

Σύμφωνα με τη Rappel Conso εντοπίστηκε ελάττωμα κατασκευής, και ελάττωμα σφράγισης στη συσκευασία του γιαουρτιού (π.χ.: μικροδιαρροές, ελαττωματική θερμική σφράγιση) ή ανωμαλίες συσκευασίας. Αυτό το κατασκευαστικό ελάττωμα δεν εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την καλή διατήρηση του προϊόντος με την πάροδο του χρόνου.

«Αυτά τα προϊόντα κατασκευάστηκαν ή/και αποθηκεύτηκαν σε συνθήκες που δεν επιτρέπουν την παροχή εγγυήσεων και ικανοποιητικής υγιεινής. Είναι επομένως πιθανό να παρουσιάσουν κίνδυνο για την υγεία του καταναλωτή» αναφέρει η ανακοίνωση ανάκλησης.

Οι αρχές συνιστούν στους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το γιαούρτι με Barcode 3033490004545 και ελάχιστη ημερομηνία διάρκειας 02/10/2024 που πωλήθηκαν από τα σουπερμάρκετ  Intermarché στην περιοχή Ile-de-France.

Η κατανάλωση αλλοιωμένου γιαουρτιού μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση ή τροφιμογενείς ασθένειες. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, οι τροφιμογενείς ασθένειες προκαλούνται από βακτήρια που μπορεί να εμφανιστούν μέσω ακατάλληλου χειρισμού των τροφίμων. Τα βακτήρια αναπτύσσονται και συσσωρεύονται επίσης σε παλαιωμένα ή ακατάλληλα συντηρημένα τρόφιμα, όπως το γιαούρτι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο