Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΝΟΥΝΟΥ Idea Challenge Sustainability: Βράβευση νικητών του 2ου Διαγωνισμού Καινοτομίας

ΑρχικήΝέαΝΟΥΝΟΥ Idea Challenge Sustainability: Βράβευση νικητών του 2ου Διαγωνισμού Καινοτομίας
spot_img

cibum team


 Η FrieslandCampina Hellas-NOYNOY επιβράβευσε πρόσφατα, στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης, για δεύτερη φορά τους επιστήμονες της εγχώριας ακαδημαϊκής κοινότητας, για τις πρωτότυπες ιδέες τους στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας, που είχαν ως επίκεντρο τη βιωσιμότητα.

   Ο διαγωνισμός «NOYNOY Idea Challenge» αποτελεί πρωτοβουλία της FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ σε σύμπραξη με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τη συμβουλευτική εταιρεία μεταφοράς τεχνολογίας Break-Even Consulting.

   Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, δήλωσε: «Η εταιρεία μας πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ρόλο ευθύνης και δράσης μέσα από τη νέα στρατηγική βιωσιμότητας “Θρέφοντας έναν καλύτερο πλανήτη”. Στο πλαίσιο αυτό και μετά τη μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας “ΝΟΥΝΟΥ IdeaChallenge” συνεχίζουμε για μία ακόμα φορά την ανοιχτή επικοινωνία με ερευνητικές επιστημονικές ομάδες του τόπου μας. Είμαι πολύ περήφανος για όλες τις νέες συμμετοχές, που αποδεικνύουν απτά ότι στη χώρα μας βαδίζουμε σταθερά στον δρόμο της βιωσιμότητας, αλλάζουμε τα δεδομένα της παραγωγής και προάγουμε μαζί ένα σημαντικό περιβαλλοντολογικό έργο ευθύνης. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και σε εκείνες που διακρίθηκαν με βράβευση, δημιουργώντας θεμέλια και έμπνευση για ένα μέλλον πιο βιώσιμο για όλους».

   Ο ‘Αγγελος Τσακανίκας, αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ, διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) και επιστημονικός υπεύθυνος του διαγωνισμού «NOYNOY Idea Challenge», επεσήμανε στην ομιλία του: «Ο διαγωνισμός ΝΟΥΝΟΥ Idea Challenge-Sustainability αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των ροών γνώσης μεταξύ των φορέων του συστήματος έρευνας και καινοτομίας. Οι δράσεις αυτές αποτελούν έναν τρόπο κοινωνικής συμβολής των πανεπιστημίων και επιστροφής αξίας στην οικονομία και την κοινωνία. Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, το επίπεδο και αυτού του διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα υψηλό, κάτι το οποίο φαίνεται και από το ακαδημαϊκό υπόβαθρο των συμμετεχόντων, καθώς και από την καινοτομική δυναμική των ιδεών που υποβλήθηκαν. Στόχος μας είναι ο διαγωνισμός ΝΟΥΝΟΥ Idea Challenge να συνεχιστεί και με νέους κύκλους και να καταστεί θεσμός για την ενίσχυση και την ανάδειξη της καινοτομίας στη χώρα».

   Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να καταθέσουν προτάσεις για την Κλιματική αλλαγή & Ενέργεια, Προστασία του περιβάλλοντος & Κυκλική οικονομία, τη Βιώσιμη συσκευασία γαλακτοκομικών προϊόντων και Πράσινη αλυσίδα αξίας.

   Τα βραβεία, που απονεμήθηκαν, είναι τα εξής:

   * Συνεργασία με δομές της FrieslandCampina Hellas στο Wageningen για την ιδέα «Δημιουργία αποσταγματοποιείου για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών (αποστάγματα) από τυρόγαλα» από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

   * Συμβουλευτική υποστήριξη από την εταιρεία FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ για την ιδέα «Παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας από απόβλητα της γαλακτοβιομηχανίας: Αξιοποίηση του τυρογάλακτος με χρήση βιοσυμβατών πράσινων διαλυτών» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

   * Χρήση εγκαταστάσεων της εταιρείας FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ για την ιδέα «Παραγωγή προβιοτικού γιαουρτιού: βελτίωση ποιότητας προϊόντος μέσω εγκλεισμού των προβιοτικών βακτηρίων» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

   * Χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ για την ιδέα «FISQUE Ψαρόσουπα στιγμής: ένα καινοτόμο και οικολογικό μίγμα για ένα απολαυστικό γεύμα στο λεπτό» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Δείτε επίσης:

ΕΦΕΤ: Ανάκληση «ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ » λόγω… γλουτένης!

Φαγητό στον χώρο εργασίας. Ο ρόλος του εργοδότη 

ΕΦΕΤ: Το νέο Μοντέλο Ενεργειών Συμμόρφωσης στις επιχειρήσεις τροφίμων  

Καύσωνας: Πως να επιβιώσετε χωρίς κλιματισμό. Τα «ύπουλα» συμπτώματα της θερμοπληξίας

Εστίαση: Προτάσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στην εστίαση. Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους. 

ΕΦΕΤ- Νέα ανάκληση: συσκευασμένο φιλέτο κοτόπουλο, λόγω σαλμονέλας 

Ποια είναι η ΒΑΠ που κατήγγειλε την Coca Cola 3Ε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού 

Ανιχνευτές μετάλλων στη βιομηχανία τροφίμων part 2: Επικύρωση, Επαλήθευση και Έλεγχος 

Vegan: Όσοι ΔΕΝ τρώνε κρέας κινδυνεύουν λιγότερο από τον covid

Δύσοσμες μασχάλες: Ποια τρόφιμα προκαλούν δυσοσμία. Πώς να τις αντιμετωπίσετε. 

Aπίστευτο: το Νο1 ποτό σε πωλήσεις στον κόσμο είναι… παγκοσμίως άγνωστο! 

Εστίαση: “Λουκέτο” για όρθιους πελάτες, ακόμη και από φωτογραφίες ή Video στα social media 

Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού

Oξείδιο του αιθυλενίου: Συνεχίζονται οι ανακλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη

Γιατί αλλάζει όνομα η γαλλική σαμπάνια στη Ρωσία 

Νέα υπηρεσία καταγγελιών για την ασφάλεια τροφίμων

Φάκελος Ισταμίνη: η τοξίνη που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις 

Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού 

Φάκελος Κουμαρίνη: γιατί ανακαλούνται τρόφιμα που περιέχουν κουμαρίνη 

ΕΦΕΤ: Αλλαγές στον τρόπο επιβολής προστίμων στις επιχειρήσεις τροφίμων

Έρευνα: επιμέλεια και επιμονή στην καθαριότητα, έφερε ο covid! 

Εστίαση: Πότε θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τον έλεγχο των εμβολιασμένων

Β. Ρούσσος: Η Ειρήνη Παππά έπεσε στα πόδια του για ένα ζεϊμπέκικο! 

Δροσερή καλοκαιρινή μακαρονάδα με λεμόνι!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι πρώτες εικόνες από την τελετή απονομής των βραβείων FEA – Φωτο

Πλήθος κόσμου αυτή την ώρα στην τελετή απονομής των βραβείων FoodExperts’ Awards του Cibum.

Αντίστροφη μέτρηση για τα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Όλα είναι έτοιμα για την τελετή απονομής που θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 στo πλαίσιο της Food & Drinks by Detrop της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο