Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Nestlé εισέρχεται στην αγορά εναλλακτικού κρέατος

ΑρχικήΝέαΗ Nestlé εισέρχεται στην αγορά εναλλακτικού κρέατος
spot_img

cibum team


Η Nestlé SA η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο  έχει ξεκινήσει μελέτες πάνω σε εναλλακτικά προϊόντα κρέατος που θα συνδυάζουν κρέας καλλιεργημένο σε εργαστήριο και συστατικά με βάση τα φυτά.

Ο γίγαντας τροφίμων σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά καλλιεργημένου κρέατος,  μια κίνηση που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας εναλλακτικών τροφίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της εταιρείας, ο ελβετικός γίγαντας έχει εργαστεί σε εναλλακτικά προϊόντα κρέατος με ανάμιξη καλλιεργημένου κρέατος με φυτικά συστατικά. Το κρέας αναπτύσσεται σε συνεργασία με την ισραηλινή νεοσύστατη εταιρεία Future Meat Technologies Ltd, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Mark Schneider προχωρά στη δημιουργία του νέου προϊόντος, καθώς οι ανησυχίες για το περιβάλλον και την υγεία οδηγούν όλο και περισσότερους καταναλωτές στο εναλλακτικό κρέας. Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή, θα βοηθήσει τη Nestlé να αποκτήσει πλεονέκτημα σε μια βιομηχανία που μπορεί να φθάσει το 35% της αγοράς κρέατος 1,5 δισ. Ευρώ έως το 2040, σύμφωνα με αναλυτές της συμβουλευτικής εταιρείας Kearney .

Ο χρόνος πιθανής εισόδου στην αγορά θα καθοριστεί από κανονιστικές εγκρίσεις, δήλωσε η πηγή.

Η Future Meat Technologies είναι έτοιμη να εφαρμόσει την τεχνολογία της με βάση τα κύτταρα, ενώ η Nestlé έχει εμπειρία στην ανάπτυξη φυτικών προϊόντων με την επωνυμία Garden Gourmet. Το υβριδικό προϊόν, το οποίο συνδυάζει κύτταρα κρέατος που αναπτύσσονται σε βιοαντιδραστήρες με συστατικά φυτών, θα μπορούσε να αποτελέσει πύλη για τη Nestlé να αξιοποιήσει την αγορά καλλιεργημένου κρέατος πιο γρήγορα.

Οι νεοσύστατες εταιρείες κρέατος με βάση τα κύτταρα ενσωματώνουν φυτικά συστατικά σε διάφορα στάδια ανάπτυξης προϊόντων. Τους επιτρέπει να βελτιώσουν την υφή των προϊόντων και να μειώσουν το κόστος, μια κορυφαία πρόκληση για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που αγωνίζονται να αντικαταστήσουν το συμβατικό κρέας.

Πηγή: Independent

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο