Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Nestlé εισέρχεται στην αγορά εναλλακτικού κρέατος

ΑρχικήΝέαΗ Nestlé εισέρχεται στην αγορά εναλλακτικού κρέατος
spot_img

cibum team


Η Nestlé SA η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο  έχει ξεκινήσει μελέτες πάνω σε εναλλακτικά προϊόντα κρέατος που θα συνδυάζουν κρέας καλλιεργημένο σε εργαστήριο και συστατικά με βάση τα φυτά.

Ο γίγαντας τροφίμων σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά καλλιεργημένου κρέατος,  μια κίνηση που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας εναλλακτικών τροφίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της εταιρείας, ο ελβετικός γίγαντας έχει εργαστεί σε εναλλακτικά προϊόντα κρέατος με ανάμιξη καλλιεργημένου κρέατος με φυτικά συστατικά. Το κρέας αναπτύσσεται σε συνεργασία με την ισραηλινή νεοσύστατη εταιρεία Future Meat Technologies Ltd, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Mark Schneider προχωρά στη δημιουργία του νέου προϊόντος, καθώς οι ανησυχίες για το περιβάλλον και την υγεία οδηγούν όλο και περισσότερους καταναλωτές στο εναλλακτικό κρέας. Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή, θα βοηθήσει τη Nestlé να αποκτήσει πλεονέκτημα σε μια βιομηχανία που μπορεί να φθάσει το 35% της αγοράς κρέατος 1,5 δισ. Ευρώ έως το 2040, σύμφωνα με αναλυτές της συμβουλευτικής εταιρείας Kearney .

Ο χρόνος πιθανής εισόδου στην αγορά θα καθοριστεί από κανονιστικές εγκρίσεις, δήλωσε η πηγή.

Η Future Meat Technologies είναι έτοιμη να εφαρμόσει την τεχνολογία της με βάση τα κύτταρα, ενώ η Nestlé έχει εμπειρία στην ανάπτυξη φυτικών προϊόντων με την επωνυμία Garden Gourmet. Το υβριδικό προϊόν, το οποίο συνδυάζει κύτταρα κρέατος που αναπτύσσονται σε βιοαντιδραστήρες με συστατικά φυτών, θα μπορούσε να αποτελέσει πύλη για τη Nestlé να αξιοποιήσει την αγορά καλλιεργημένου κρέατος πιο γρήγορα.

Οι νεοσύστατες εταιρείες κρέατος με βάση τα κύτταρα ενσωματώνουν φυτικά συστατικά σε διάφορα στάδια ανάπτυξης προϊόντων. Τους επιτρέπει να βελτιώσουν την υφή των προϊόντων και να μειώσουν το κόστος, μια κορυφαία πρόκληση για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που αγωνίζονται να αντικαταστήσουν το συμβατικό κρέας.

Πηγή: Independent

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα