Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Nestlé εισέρχεται στην αγορά εναλλακτικού κρέατος

ΑρχικήΝέαΗ Nestlé εισέρχεται στην αγορά εναλλακτικού κρέατος
spot_img

cibum team


Η Nestlé SA η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο  έχει ξεκινήσει μελέτες πάνω σε εναλλακτικά προϊόντα κρέατος που θα συνδυάζουν κρέας καλλιεργημένο σε εργαστήριο και συστατικά με βάση τα φυτά.

Ο γίγαντας τροφίμων σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά καλλιεργημένου κρέατος,  μια κίνηση που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας εναλλακτικών τροφίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της εταιρείας, ο ελβετικός γίγαντας έχει εργαστεί σε εναλλακτικά προϊόντα κρέατος με ανάμιξη καλλιεργημένου κρέατος με φυτικά συστατικά. Το κρέας αναπτύσσεται σε συνεργασία με την ισραηλινή νεοσύστατη εταιρεία Future Meat Technologies Ltd, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Mark Schneider προχωρά στη δημιουργία του νέου προϊόντος, καθώς οι ανησυχίες για το περιβάλλον και την υγεία οδηγούν όλο και περισσότερους καταναλωτές στο εναλλακτικό κρέας. Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή, θα βοηθήσει τη Nestlé να αποκτήσει πλεονέκτημα σε μια βιομηχανία που μπορεί να φθάσει το 35% της αγοράς κρέατος 1,5 δισ. Ευρώ έως το 2040, σύμφωνα με αναλυτές της συμβουλευτικής εταιρείας Kearney .

Ο χρόνος πιθανής εισόδου στην αγορά θα καθοριστεί από κανονιστικές εγκρίσεις, δήλωσε η πηγή.

Η Future Meat Technologies είναι έτοιμη να εφαρμόσει την τεχνολογία της με βάση τα κύτταρα, ενώ η Nestlé έχει εμπειρία στην ανάπτυξη φυτικών προϊόντων με την επωνυμία Garden Gourmet. Το υβριδικό προϊόν, το οποίο συνδυάζει κύτταρα κρέατος που αναπτύσσονται σε βιοαντιδραστήρες με συστατικά φυτών, θα μπορούσε να αποτελέσει πύλη για τη Nestlé να αξιοποιήσει την αγορά καλλιεργημένου κρέατος πιο γρήγορα.

Οι νεοσύστατες εταιρείες κρέατος με βάση τα κύτταρα ενσωματώνουν φυτικά συστατικά σε διάφορα στάδια ανάπτυξης προϊόντων. Τους επιτρέπει να βελτιώσουν την υφή των προϊόντων και να μειώσουν το κόστος, μια κορυφαία πρόκληση για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που αγωνίζονται να αντικαταστήσουν το συμβατικό κρέας.

Πηγή: Independent

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων: Η νέα εξίσωση – Του Νίκου Γδοντέλη

Γιατί τα πρότυπα Ασφάλειας Τροφίμων είναι "ορφανά" χωρίς το Food Safety Culture.

Συσκευασίες επόμενης γενιάς: Επιστημονική ανασκόπηση για τη μετατροπή της συσκευασίας

Η επανάσταση στις επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες είναι κοντά, λένε οι ειδικοί.

Προσφορές και εκπτώσεις στο λιανεμπόριο: Ένας “θανάσιμος” κίνδυνος για επιχειρήσεις και καταναλωτές

Οι παρατεταμένες προσφορές και εκπτώσεις είναι ζημιογόνες για την αντίληψη των καταναλωτών, το μέλλον μιας επιχείρησης αλλά και του ίδιου του λιανεμπορίου.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα