Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστιατόρια: Ξεκίνησε διαβούλευση για τη διαχείριση αλλεργιογόνων από την εστίαση στη Βρετανία

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστιατόρια: Ξεκίνησε διαβούλευση για τη διαχείριση αλλεργιογόνων από την εστίαση στη Βρετανία
spot_img

Ο Οργανισμός προτύπων τροφίμων της Βρετανίας (FSA) αναζητά απόψεις σχετικά με νέες οδηγίες για την παροχή πληροφοριών για τα αλλεργιογόνα στους καταναλωτές όταν τρώνε έξω.

Η διαβούλευση έρχεται μετά από εκτεταμένη ενασχόληση με τους καταναλωτές, τις τοπικές αρχές και τη βιομηχανία, μαζί με στοιχεία από την έρευνα  που έγινε σχετικά με τη διαχείριση τω αλλεργιογόνων ώστε να κατανοήσουν καλύτερα πώς οι επιχειρήσεις τροφίμων θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις γραπτές πληροφορίες για τους καταναλωτές με υπερευαισθησία στα τρόφιμα.  

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι επιχειρήσεις τροφίμων, όπως εστιατόρια, καφετέριες και καντίνες, υποχρεούνται να ενημερώνουν τους πελάτες εάν το φαγητό που σερβίρουν περιέχει κάποιο από τα 14 υποχρεωτικά αλλεργιογόνα, επιλέγοντας πώς θα παρέχουν αυτές τις πληροφορίες γραπτώς ή προφορικά.   

Σύμφωνα με νέα συμβουλή, η FSA προτείνει να είναι πάντα διαθέσιμες και να παρουσιάζονται γραπτές πληροφορίες για τα αλλεργιογόνα. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι θα ρωτούν πάντα τους πελάτες για το ενδεχόμενο να έχουν κάποια τροφική αλλεργία και σε ποια τρόφιμα.

Η FSA ζητά τώρα από τις επιχειρήσεις τροφίμων, τους καταναλωτές και τις τοπικές αρχές να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με αυτές τις προτάσεις μέσω της διαβούλευσης για να βοηθήσουν στη διαμόρφωση των μελλοντικών οδηγιών βέλτιστων πρακτικών.  

Αυτή η καθοδήγηση θα υποστηρίξει τόσο τα άτομα που ζουν με τροφική υπερευαισθησία, διασφαλίζοντας ότι μπορούν να λάβουν πληροφορίες με τη μορφή που προτιμούν, όσο και τις επιχειρήσεις τροφίμων να συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία.  

Η Rebecca Sudworth, Διευθύντρια Πολιτικής στο FSA δήλωσε: «Είναι προτεραιότητα του FSA να διασφαλίσει ότι τα άτομα που ζουν με υπερευαισθησία στα τρόφιμα μπορούν με σιγουριά να κάνουν ασφαλείς και ενημερωμένες επιλογές όταν πρόκειται για φαγητό έξω και ότι δεν αισθάνονται αποκλεισμένοι από τη βιωματική εμπειρία της μεγάλης διατροφικής κουλτούρας που έχει να προσφέρει αυτή η χώρα.  

«Κατανοούμε ότι είναι σημαντικό να ακούμε τις απόψεις αυτής της κοινότητας και των επιχειρήσεων τροφίμων για να διασφαλίσουμε ότι στην πράξη, οποιεσδήποτε μελλοντικές προτάσεις για την παρουσίαση πληροφοριών για τα αλλεργιογόνα στον τομέα εκτός σπιτιού και για τα μη προσυσκευασμένα τρόφιμα γενικά θα λειτουργούν για όλους καθώς προχωράμε μπροστά.  

“Ως εκ τούτου, ενθαρρύνω τους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε αυτήν τη διαβούλευση, είναι μια πραγματική ευκαιρία να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος των οδηγιών βέλτιστων πρακτικών μας για την παροχή πληροφοριών για τα αλλεργιογόνα που υποστηρίζουν τόσο τα άτομα που ζουν με υπερευαισθησία στα τρόφιμα όσο και τις επιχειρήσεις τροφίμων.”  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στη διαβούλευση για την παροχή πληροφοριών για τα αλλεργιογόνα εδώ, η οποία είναι ανοιχτή έως τις 27 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του FSA για τα αλλεργιογόνα τροφίμων και τις οδηγίες για τις επιχειρήσεις μπορείτε να διαβάσετε εδώ.  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο