Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Tesco: Λανσάρει πρόγραμμα απομάκρυνσης των μαθητών από το πρόχειρο φαγητό

Αρχικήκαμμένη κατσαρόλαTesco: Λανσάρει πρόγραμμα απομάκρυνσης των μαθητών από το πρόχειρο φαγητό
spot_img

Οι δίαιτες πρόχειρου φαγητού αφήνουν ανεκμετάλλευτες τις δυνατότητες μιας γενιάς παιδιών που διψούν για γνώση.

Η σημασία της εκμάθησης υγιεινών τροφίμων και η εξασφάλιση καλών συνηθειών που διαρκούν μια ζωή, είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά του High Greave Infant School στο Rotherham του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

Και ο διευθυντής Jack Huckstepp γνωρίζει πολύ καλά ότι μόνο οι σωστές τροφές μπορούν να τροφοδοτήσουν σωστά τα ερευνητικά νεαρά μυαλά. Ο ίδιος δήλωσε: «Τα παιδιά που δεν διατηρούν υγιεινή διατροφή είναι τακτικά κουρασμένα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οξύθυμα και δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν. Χωρίς υγιεινή διατροφή, τα παιδιά απλά δεν μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους».

Το σχολείο, το οποίο άνοιξε το 2016, έχει 119 μαθητές ηλικίας τριών έως επτά ετών, 66 εκ των οποίων δικαιούνται δωρεάν σχολικά γεύματα. Το High Greave είναι ένα από τα 400 σε όλη τη Βρετανία που επιλέχθηκαν για να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα που είναι το πρώτο στο είδος του και εξασφαλίζει ότι 140.000 παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τρώνε τουλάχιστον ένα κομμάτι φρέσκο φρούτο ή λαχανικό την ημέρα.

Η Tesco διοχετεύει 4 εκατομμύρια λίρες στην πρωτοβουλία «Φρούτα και λαχανικά για τα σχολεία», που ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα από την διάσημη σεφ Poppy O’Toole, η οποία ελπίζει ότι θα δώσει στους νέους σε μερικές από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσβαση σε νόστιμα προϊόντα, εξασφαλίζοντας ότι θα παίρνουν τα πέντε γεύματά τους την ημέρα.

Ο κ. Huckstepp δήλωσε ότι η έμφαση στη διδασκαλία της σημασίας της κατανάλωσης πολλών φρούτων και λαχανικών αντί για ζαχαρούχες λιχουδιές είναι ζωτικής σημασίας «για να μπορέσουν τα παιδιά μας να διατηρήσουν την ενέργεια και τη συγκέντρωσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Διδάσκουμε στους μαθητές τη σημασία της υγιεινής διατροφής σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσής τους. Αυτό γίνεται με πολλούς τρόπους, όπως με μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσίας που γιορτάζουν ένα ευρύ φάσμα πολιτισμών, συνελεύσεις και μαθήματα δεξιοτήτων ζωής που εστιάζουν στην ανάπτυξη της ανεξαρτησίας. Αισθανόμαστε απίστευτα τυχεροί που έχουμε την ευκαιρία να παρέχουμε στα παιδιά μας υγιεινά σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να διατηρούν τα επίπεδα συγκέντρωσης και να επιτρέπουν στους μαθητές να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους».

Ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής της Βρετανίας συνεργάστηκε με τη φιλανθρωπική οργάνωση για τη βιωσιμότητα Groundwork και το Βρετανικό Ίδρυμα Διατροφής για να εντοπίσει τα σχολεία με το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών που δικαιούνται δωρεάν σχολικά γεύματα και υψηλή χρηματοδότηση του μαθητικού επιδόματος.

Τα σχολεία που συμμετείχαν και στις τέσσερις γωνιές του Ηνωμένου Βασιλείου προμηθεύτηκαν όλα ειδικές δωροκάρτες, οι οποίες συμπληρώνονται κάθε δύο εβδομάδες ή και περισσότερο αν χρειαστεί. Η χρηματοδότηση που χορηγείται σε κάθε ίδρυμα είναι ανάλογη με τον αριθμό των μαθητών που έχει, και κυμαίνεται από 4.000 έως 21.000 λίρες ετησίως.

Οπλισμένα με τις προπληρωμένες κάρτες, τα σχολεία μπορούν να επισκέπτονται το πλησιέστερο κατάστημα Tesco όποτε θέλουν για να φορτώνουν τα καροτσάκια και να αγοράζουν τα προϊόντα που χρειάζονται για την προετοιμασία, το μαγείρεμα και την κατανάλωση τόσο εντός όσο και εκτός τάξης.

Η μεγάλη έμφαση στην υγιεινή διατροφή και η εμπέδωση της σημασίας των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη διατροφή είναι υψίστης σημασίας για την αλλαγή στάσεων σε ένα σχολείο όπου το 64,1% των μαθητών του είναι δικαιούχοι δωρεάν σχολικών γευμάτων.

Τα στοιχεία δείχνουν σημαντικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση τουλάχιστον πέντε μερίδων από μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Η συνιστώμενη μερίδα είναι 80 γραμμάρια, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει να τρώμε όλοι τουλάχιστον 400 γραμμάρια την ημέρα συνολικά για να μειώσουμε τον κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Ωστόσο, τα στοιχεία από την Εθνική Έρευνα Διατροφής και Διατροφής για την κατανάλωση τροφίμων, την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και τη διατροφική κατάσταση, η οποία παρακολουθεί την πρόσληψη ως μέρος ενός κυλιόμενου προγράμματος παρακολούθησης της υγείας, δείχνουν ότι μόλις το 12% των παιδιών ηλικίας μεταξύ 11 και 18 ετών ανταποκρίνεται στη σύσταση.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι μια σχετικά φθηνή και νόστιμη πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και C, του φυλλικού οξέος και των φυτικών ινών, που ενισχύουν την υγεία των παιδιών.

https://www.express.co.uk/news/uk/1963135/junk-food-children-tired-angry

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Έκθεση-ορόσημο προτείνει αύξηση στην τιμή του νερού – Σε κίνδυνο η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων λόγω της κρίσης νερού

Καταστροφές στις οικονομίες και την ανθρωπότητα παγκοσμίως λόγω της ανισορροπίας στον κύκλο νερού.

Η σκοτεινή πλευρά του κουρκουμά

Με πολλούς ανθρώπους να λαμβάνουν κουρκουμά σε συμπυκνωμένη μορφή συμπληρώματος, έχει εμφανιστεί μια ανησυχητική τάση.

Κονσέρβες: Τι συμβαίνει με τις καρκινογόνες επικαλύψεις

Η χημική ουσία δισφαινόλη Α θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία ακόμη και σε πολύ μικρότερες ποσότητες από ό,τι θεωρούνταν προηγουμένως αποδεκτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο