Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι καταναλωτές στρέφονται σε προϊόντα με περισσότερη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες

ΑρχικήΝέαΟι καταναλωτές στρέφονται σε προϊόντα με περισσότερη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες
spot_img

cibum team

Ολοένα και συνεχίζει να αυξάνεται η τάση – που δημιουργήθηκε εν μέσω της πανδημίας –για τη ζήτηση πρωτεϊνών και συστατικών υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.

Καθώς ο τρόπος ζωής αλλάζει και οι καταναλωτές αναζητούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, η ζήτηση από τους προμηθευτές των σούπερ μάρκετ βρίσκεται σε ανοδική πορεία για προϊόντα όπως τα όσπρια, το κοτόπουλο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η Sarah Lacey, υπεύθυνη ανάπτυξης πωλήσεων της εταιρείας European Freeze Dry, δήλωσε: «Η ζήτηση για πρωτεΐνες και συστατικά υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες από τους κατασκευαστές τροφίμων δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης».

«Οι καταναλωτές είναι καλύτερα ενημερωμένοι από ποτέ για τις δίαιτες και το τι θέλουν να φάνε. Είχαν μήνες στο σπίτι τους για να εξετάσουν τις αλλαγές στον τρόπο ζωής τους και το βλέπουμε να έρχεται με την αυξανόμενη ζήτηση για αυτά τα προϊόντα από τους κατασκευαστές ».

Η διαδικασία ξήρανσης με κατάψυξη, που εφαρμόζει η εταιρεία της, διατηρεί τη θρεπτική ιδιότητα της πρωτεΐνης και των συστατικών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μπορεί να παρασκευαστεί σε φέτες, κομμένα σε κύβους, τεμαχισμένα, καραμελωμένα ή σε σκόνη, ενώ υπάρχουν επίσης λίγα απόβλητα κατά τη διαδικασία.

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες χρησιμοποιούνται συχνά σε δίαιτες, μειώνοντας την όρεξη, αυξάνοντας την καύση λίπους και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Οι πρωτεϊνικές τροφές είναι επίσης γνωστό ότι μειώνουν το σάκχαρο του αίματος στην κυκλοφορία του αίματος.

Το European Freeze Dry επέκτεινε επίσης πρόσφατα τη γκάμα των vegan με αποξηραμένα τρόφιμα για να συμπεριλάβει πιάτα με βάση το κουσκούς και μια vegan μπολονέζα, συμπληρώνοντας την ήδη μεγάλη ποικιλία αποξηραμένων λαχανικών και οσπρίων.

Ακολουθεί την ανάπτυξη δύο νέων εναλλακτικών κρέατος, του vegan κοτόπουλου και του vegan κιμά, εκτός από το αποξηραμένο τζάκφρουτ με λυοφιλοποίηση που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος.

Πηγή: foodanddrinktechnology.com

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα