Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα Ferrero Rocher γίνονται οικολογικά!

ΑρχικήΝέαΤα Ferrero Rocher γίνονται οικολογικά!
spot_img

cibum team

Δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση της δέσμευσής του να κάνει το 100% των συσκευασιών του ανακυκλώσιμο ή λιπασματοποιήσιμο (δηλαδή να γίνεται κομπόστ) έως το 2025, ο όμιλος Ferrero έκανε ένα σημαντικό βήμα: ένα νέο οικολογικά σχεδιασμένο κουτί για την εμβληματική σειρά σοκολάτας Ferrero Rocher.

Τα νέα κουτιά των Ferrero Rocher θα είναι κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο (PP), το οποίο επιτρέπει την ευκολότερη ανακύκλωση παγκοσμίως, σύμφωνα με την εταιρεία.

Επιπλέον, τα νέα κουτιά χρησιμοποιούν 40% λιγότερο πλαστικό για τα κουτιά των 16 τεμαχίων και 38% λιγότερο πλαστικό για τα κουτιά των 30 τεμαχίων.

Τα κιβώτια έχουν επίσης τουλάχιστον 30% χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα και, όταν ανακυκλώνονται, έχουν ακόμη χαμηλότερο αντίκτυπο στο κλίμα – φτάνοντας σε 70% χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με το προηγούμενο κουτί.

Η Ferrero Rocher δήλωσε ότι αναμένει να εξοικονομήσει περίπου 2.000 τόνους πλαστικών παγκοσμίως σε πρώτη φάση.

Μόλις ολοκληρωθεί η εφαρμογή των νέων οικολογικά σχεδιασμένων κουτιών σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο κουτιών Ferrero Rocher, ο πλήρης αντίκτυπος του έργου εκτιμάται σε περίπου 10.000 τόνους λιγότερο πλαστικό που χρησιμοποιείται, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Είμαστε υπερήφανοι που κάναμε αυτό το σημαντικό βήμα στο ταξίδι μας προς πιο βιώσιμες συσκευασίες, ως μέρος της δέσμευσης συσκευασίας Ferrero 2025», δήλωσε ο Jerome Gray, πρόεδρος του παγκόσμιου τμήματος μάρκετινγκ premium σοκολάτας στη Ferrero.

«Το οικολογικά σχεδιασμένο κουτί Ferrero Rocher είναι ένα σαφές παράδειγμα της αφοσίωσής μας στην ενίσχυση της κυκλικότητας της συσκευασίας. Η συσκευασία είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα που έχουμε δεσμευτεί να εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία για την οικοδόμηση μιας πιο κυκλικής οικονομίας μέσω στρατηγικών που σχετίζονται με τη συσκευασία, ενώνοντας δυνάμεις με κυβερνήσεις, κατασκευαστές, προμηθευτές, εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων, ΜΚΟ και άλλους. Σε αυτήν την περίπτωση, συνεργαστήκαμε στενά με τον Milliken, ο οποίος έφερε την καινοτόμο και κριτική σκέψη τους για να βοηθήσει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω της χρήσης ενός νέου υλικού πολυπροπυλενίου για το κουτί Ferrero Rocher», δήλωσε ο Fabio Mora, παγκόσμιος διευθυντής συσκευασίας της Ferrero.

Πηγή: foodbusinessnews.net

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα