Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καναδάς: Έκθεση πελατών της Domino’s Pizza σε τυφοειδή πυρετό

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚαναδάς: Έκθεση πελατών της Domino's Pizza σε τυφοειδή πυρετό
spot_img

Προειδοποίηση των αρχών στους πελάτες καταστήματος Domino’s Pizza – Ο κίνδυνος δεν περιορίζεται στην πίτσα.

Η υγειονομική αρχή του Σασκάτσουαν του Καναδά προειδοποίησε τους καταναλωτές που επισκέφθηκαν σε πιτσαρία Domino’s Pizza κοντά στο στο Martensville, ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί σε τυφοειδή πυρετό από το βακτήριο Salmonella typhi. Οποιοσδήποτε αρρώστησε αφού κατανάλωσε φαγητό ή ποτό από το κατάστημα Domino’s στη διεύθυνση 717 Centennial Drive South μεταξύ 11 Οκτωβρίου και 19 Οκτωβρίου, καλείται να δει έναν επαγγελματία υγείας ή να καλέσει τη Γραμμή Υγείας της επαρχίας, αναφέρει η ανακοίνωση των αρχών. Ο κίνδυνος δεν περιορίζεται στην πίτσα. Οποιοδήποτε τρόφιμο ή ποτό μπορεί να έχει μολυνθεί.

Ο τυφοειδής πυρετός μεταδίδεται μέσω τροφής ή νερού μολυσμένου με τα βακτήρια και είναι μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει πυρετό, εξάνθημα και γαστρεντερικά συμπτώματα. Οι λοιμώξεις είναι σπάνιες και μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντιβιοτικά. Τα συμπτώματα μπορεί να αναπτυχθούν από τρεις έως 60 ημέρες μετά την έκθεση στα βακτήρια. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκεφάλους, κόπωση, εξανθήματα στο πάνω μέρος του σώματος δυσκοιλιότητα, διάρροια και έμετο. Μερικοί ασθενείς αναπτύσσουν πιο σοβαρές επιπλοκές. 

Η υγειονομική αρχή είπε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να καλέσουν το 811 ή να επισκεφτούν έναν γιατρό εάν παρουσιάζουν συμπτώματα που σχετίζονται με τον τυφοειδή πυρετό και έφαγαν ή ήπιαν στην πίτσα Martensville Domino’s Pizza κατά τις ημερομηνίες έκθεσης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο