Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έφαγαν δημοφιλές παγωτό και έβγαλαν καντήλες – Άμεση ανάκληση μετά τις καταγγελίες

ΑρχικήΟικιακάΑλλεργιογόνα ΤρόφιμαΈφαγαν δημοφιλές παγωτό και έβγαλαν καντήλες - Άμεση ανάκληση μετά τις καταγγελίες
spot_img

Γιατί οι παρασκευαστές τροφίμων πρέπει να αναγράφουν πάντα όλα τα συστατικά των προϊόντων τους στη συσκευασία

Μπορεί ένα παγωτό αντί για απόλαυση να σου δώσει… καντήλες; Μπορεί, αν στα συστατικά του περιέχει ουσίες που δεν δηλώνονται στην ετικέτα ώστε αν έχεις κάποια αλλεργία να αποφύγεις την κατανάλωσή του.

- Advertisement -

Αυτό συνεβη και με το σορμπέ μάνγκο ροδάκινου My Mochi που πωλείται σε αλυσίδες παντοπωλείων όπως το Target και το Wegmans που το παστεριωμένο μαγειρεμένο ασπράδι αυγού δεν αναφέρεται ως συστατικό στην ετικέτα, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή του προϊόντος.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε την ανάκληση του παγουτού από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ μετά την καταγγελία τουλάχιστον δύο περιπτώσεων «μικρής αλλεργικής αντίδρασης».

Το ανακαλούμενο επιδόρπιο My Mochi, σε γεύση μάνγκο ροδάκινου διατίθεται σε κουτί των έξι 7,5 ουγκιών με την ετικέτα με τους αριθμούς παρτίδας 337-24 και 341-24. Οι πελάτες που έχουν στην κατοχή τους το σορμπέ που ανακλήθηκε μπορούν να το επιστρέψουν για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Αλλεργία στο αυγό

Τα αυγά είναι ένα από τα πιο κοινά τροφικά αλλεργιογόνα για τα παιδιά, σύμφωνα με την 
Mayo Clinic , και ένα άτομο που είναι αλλεργικό στα αυγά μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα, ήπια αλλά και σοβαρά.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εξανθήματα, κνίδωση, φλεγμονή του δέρματος, συμφόρηση, φτέρνισμα, κράμπες στο στομάχι, ναυτία, έμετο και συμπτώματα που μοιάζουν με άσθμα.

Μια πιο σοβαρή αντίδραση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναφυλαξία, μια απειλητική για τη ζωή απόκριση που συστέλλει τους αεραγωγούς, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή του ατόμου. Τα σημάδια αυτού του είδους αντίδρασης περιλαμβάνουν επίσης γρήγορο σφυγμό, κοιλιακό άλγος και σοκ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι τάσεις κατανάλωσης σνακ σύμφωνα με την έκθεση «State of Snacking 2024» της Mondelēz

Η Mondelēz International παρουσιάζει την έκτη ετήσια έκθεση «State of Snacking».

Τρεις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση σε γηροκομείο της Φλωρεντίας

Τρεις άνθρωποι, τρόφιμοι σε γηροκομείο της Φλωρεντίας έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση - 114 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο