Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
19.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πλαστικές σακούλες σουπερμάρκετ: Η χώρα που χρησιμοποιεί τις περισσότερες – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΠλαστικές σακούλες σουπερμάρκετ: Η χώρα που χρησιμοποιεί τις περισσότερες - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
spot_img

Κατανάλωση ελαφρών πλαστικών σακουλών μεταφοράς στις χώρες της ΕΕ.

Το 2022, κάθε άτομο που ζούσε στην ΕΕ κατανάλωσε κατά μέσο όρο 66,6 ελαφριές πλαστικές σακούλες μεταφοράς (LPCB) που παρέχονται στους πελάτες στο σημείο πώλησης αγαθών ή προϊόντων.  Πρόκειται για μείωση κατά 10,8 στη χρήση (-14%) ανά άτομο σε σύγκριση με το 2021 σύμφωνα με στοιχεία της eurostat. 

Συνολικά, 29,8 δισεκατομμύρια ελαφριές πλαστικές σακούλες μεταφοράς καταναλώθηκαν σε ολόκληρη την ΕΕ το 2022, σημειώνοντας μείωση κατά 4,7 δισεκατομμύρια σακούλες από το 2021.

Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από στοιχεία για ελαφριές πλαστικές σακούλες μεταφοράς που δημοσιεύθηκαν σήμερα από τη Eurostat. Το άρθρο παρουσιάζει μια ευρήματα από το πιο λεπτομερές άρθρο Statistics Explained σχετικά με την κατανάλωση πλαστικών σακουλών μεταφοράς.

Μόνο 4 ελαφριές πλαστικές σακούλες μεταφοράς ανά άτομο στο Βέλγιο

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ με διαθέσιμα στοιχεία, οι χώρες που ανέφεραν την υψηλότερη κατανάλωση LPCB ανά άτομο το 2022 ήταν η Λιθουανία (249 σακούλες ανά άτομο), η Λετονία (193) και η Τσεχία (185), με την πλειονότητα της κατανάλωσης να σχετίζεται με πολύ ελαφριά πλαστικές σακούλες μεταφοράς (VLPCBs), δηλαδή σακούλες με πάχος τοιχώματος μικρότερο από 15 mm. Αντίθετα, οι χώρες που ανέφεραν τη χαμηλότερη κατανάλωση ήταν το Βέλγιο (4 σακούλες ανά άτομο), η Πολωνία (7) και η Πορτογαλία (13). H Ελλάδα είναι περίπου στη μέση της κατάταξης των χωρών με 87,7 σακούλες το χρόνο το άτομο.

Όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν πλέον θεσπίσει μέτρα μείωσης της κατανάλωσης, όπως απαιτείται από την Οδηγία για τις Πλαστικές Σακούλες , η οποία στοχεύει να μειώσει την κατανάλωση LPCB ώστε να μην υπερβαίνει τις 40 σακούλες ανά άτομο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025 (αυτός ο στόχος δεν περιλαμβάνει τα VLPCB).

Η διακύμανση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης οφείλεται κυρίως σε διαφορές στην αποτελεσματικότητα των μέτρων, που επηρεάζονται από οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες. Επιπλέον, ορισμένες χώρες εφάρμοσαν μέτρα μείωσης της κατανάλωσης κατά την περίοδο 2018-2022, ενώ άλλες τα είχαν σε εφαρμογή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ένας τρίτος παράγοντας είναι η χρήση διαφορετικών μεθόδων υπολογισμού στις χώρες της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο