Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταπολέμηση της υψηλής πίεσης με… φωλιές πουλιών!

ΑρχικήΕπιστήμηΚαταπολέμηση της υψηλής πίεσης με... φωλιές πουλιών!
spot_img

Βρώσιμο ρόφημα με φωλιά πουλιών: Ένα νέο όπλο στη μάχη κατά της υπέρταση.

Δεν είναι απόλυτα ευδιάκριτο εάν η παρακάτω είδηση είναι ότι η φωλιά πουλιών μπορεί να καταπολεμήσει την υπέρταση ή ότι κάποιοι τρώνε φωλιές γλαρόπουλων…

Μια πρόσφατη μελέτη υπογραμμίζει τα οφέλη για την υγεία ενός μείγματος ποτών σε σκόνη με γεύση κακάο, με βάση τη σόγια, εμπλουτισμένο με υδρολύματα από βρώσιμες φωλιές πουλιών. Η βρώσιμη φωλιά πουλιού (EBNΗ) είναι μια γνωστή λιχουδιά στην Κίνα και αποτελείται από στερεοποιημένο σάλιο εντομοφάγων γλαροπούλων που υπάρχει στις φωλιές τους. Αυτό το καινοτόμο λειτουργικό ρόφημα δείχνει πολλά υποσχόμενο για τη διαχείριση της υπέρτασης και της φλεγμονής, μαζί με τη βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου και την παράταση του κορεσμού.

Καθώς η ζήτηση των καταναλωτών για λειτουργικά τρόφιμα αυξάνεται, τα μείγματα ποτών σε σκόνη (PDM) έχουν κερδίσει δημοτικότητα λόγω της ευκολίας και των πλεονεκτημάτων τους για την υγεία. Αυτή η μετατόπιση αντανακλά μια αυξανόμενη προτίμηση για ροφήματα φυτικής προέλευσης ή ειδικά ποτά που αντιμετωπίζουν διατροφικές ανησυχίες όπως η δυσανεξία στη λακτόζη και ο έλεγχος των θερμίδων. Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη εκτιμώνται ιδιαίτερα για τη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και την ενίσχυση του κορεσμού, καθιστώντας τα ευεργετικά για τη φροντίδα του διαβήτη και τη διαχείριση του βάρους. Δεδομένων αυτών των απαιτήσεων, υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για έρευνα για τη δημιουργία νέων PDM που προάγουν την υγεία που καλύπτουν τις εξελισσόμενες διατροφικές ανάγκες.

Αυτή η μελέτη (DOI: 10.1093/fqsafe/fyae044) διεξήχθη από μια ερευνητική ομάδα από το Universiti Kebangsaan Malaysia και δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Quality and Safety. Οι ερευνητές ερεύνησαν τα αποτελέσματα των υδρόλυσης βρώσιμων φωλιών πουλιών (EBNH) σε PDM σόγιας με γεύση κακάο, σχεδιασμένο να μεγιστοποιήστε τα οφέλη για την υγεία. Η σύνθεση του ροφήματος διαθέτει επίσης χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και προσφέρει παρατεταμένο κορεσμό, καθιστώντας το ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της όρεξης σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ένιωθαν χορτάτοι για έως και 2,5 ώρες μετά την κατανάλωση του ποτού, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Με 3% EBNH, η σύνθεση προσφέρει αξιοσημείωτα αντιοξειδωτικά αποτελέσματα που βοηθούν στη σταθεροποίηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη μείωση της φλεγμονής, κλειδί για τη διαχείριση της υπέρτασης και του διαβήτη. Επιπλέον, έχει λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, και προσφέρει μια πολύτιμη διατροφική επιλογή για όσους έχουν συγκεκριμένες ανάγκες υγείας ή διατροφικούς περιορισμούς, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες της EBNH στην ανάπτυξη λειτουργικών τροφών για χρόνια διαχείριση της υγείας.

Ο Δρ Zalifah Mohd Kasim, επικεφαλής ερευνητής και ανώτερος λέκτορας στο Universiti Kebangsaan Malaysia, σχολίασε τον αντίκτυπο των ευρημάτων δήλωσε: «Η ενσωμάτωση του EBNH σε μείγματα ποτών σε σκόνη προσφέρει έναν καινοτόμο τρόπο ενίσχυσης της καθημερινής διατροφής με βιοενεργά οφέλη. Αυτό το ενισχυμένο μείγμα ποτών θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια αποτελεσματική διατροφική επιλογή για άτομα που διαχειρίζονται την υπέρταση και τον διαβήτη ή για όσους αναζητούν διαρκή ενέργεια και κορεσμό. Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον για λειτουργικά τρόφιμα που αντιμετωπίζουν την πείνα ενώ προάγουν καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο