Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εξάψεις εμμηνόπαυσης: Η αλλαγή στη διατροφή που δίνει λύση – Ευρήματα μελέτης

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΕξάψεις εμμηνόπαυσης: Η αλλαγή στη διατροφή που δίνει λύση - Ευρήματα μελέτης
spot_img

Η αντικατάσταση ζωικών προϊόντων με τρόφιμα φυτικής προέλευσης οδηγεί σε μείωση κατά 92% των εξάψεων στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η αντικατάσταση του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων με τρόφιμα φυτικής προέλευσης, τόσο «υγιεινά» και «ανθυγιεινά», όπως ορίζεται από τον δείκτη φυτικής προέλευσης, οδηγεί σε απώλεια βάρους και μείωση των εξάψεων στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, σύμφωνα με νέα έρευνα. από την Επιτροπή Ιατρών για την Υπεύθυνη Ιατρική που δημοσιεύτηκε στο BMC Women’s Health .

- Advertisement -

«Η απλή αντικατάσταση του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων με τρόφιμα φυτικής προέλευσης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους και μείωση των εξάψεων στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες», λέει η Hana Kahleova, MD, PhD, συν-συγγραφέας της εργασίας και διευθύντρια κλινικής έρευνας στο Επιτροπή Ιατρών Υπεύθυνης Ιατρικής.

Η νέα έρευνα είναι μια δευτερεύουσα ανάλυση δεδομένων από μια μελέτη της Επιτροπής Ιατρών που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Menopause. Στη μελέτη, 84 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που ανέφεραν δύο ή περισσότερες μέτριες έως σοβαρές εξάψεις ημερησίως χωρίστηκαν τυχαία είτε στην ομάδα παρέμβασης που κλήθηκε να ακολουθήσει μια χορτοφαγική δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, συμπεριλαμβανομένης μισής κούπας μαγειρεμένη σόγια την ημέρα ή η ομάδα ελέγχου που συνέχισε τη συνήθη δίαιτά της για 12 εβδομάδες.

Η νέα ανάλυση αξιολόγησε τη συσχέτιση της γενικά φυτικής διατροφής, της διατροφής που περιλαμβάνει περισσότερα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και φασόλια και της διατροφής που περιλαμβάνει περισσότερα τρόφιμα όπως επεξεργασμένα δημητριακά και χυμούς φρούτων, με αλλαγές στις εξάψεις. Η μελέτη έδειξε ότι οι δύο πρώτες, με αυξημένη κατανάλωση φυτικών τροφίμων και μειωμένη κατανάλωση ζωικών προϊόντων, συσχετίστηκαν με την απώλεια βάρους και τη μείωση των εξάψεων. Οι έντονες εξάψεις μειώθηκαν κατά 92% στην ομάδα των vegan και δεν άλλαξαν σημαντικά στην ομάδα ελέγχου. Οι συμμετέχοντες στην ομάδα των vegan έχασαν επίσης κατά μέσο όρο 3,6 κιλά (περίπου 8 λίβρες), ενώ η ομάδα ελέγχου έχασε κατά μέσο όρο 0,2 κιλά (περίπου μισή λίβρα).

Οι συγγραφείς λένε ότι τα αποτελέσματα της ανάλυσης υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση ακόμη και των λεγόμενων «ανθυγιεινών» φυτικών τροφίμων, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους όταν αντικαθιστούν ζωικά προϊόντα. Για παράδειγμα, οι χυμοί φρούτων, τα επεξεργασμένα δημητριακά και οι πατάτες, που περιλαμβάνονται όλα στο uPDI, έχουν υψηλότερους υδατάνθρακες και χαμηλότερα λιπαρά από το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά. Οι υδατάνθρακες έχουν μόνο 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, ενώ το λίπος έχει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο.

«Τα καλά νέα είναι ότι η νέα μας ανάλυση βοηθά να διευκρινιστεί ότι ακόμη και τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης που ορίζονται ως «ανθυγιεινά» είναι καλύτερα από τα ζωικά προϊόντα όσον αφορά την απώλεια βάρους και τη μείωση των εξάψεων», λέει ο Δρ. Kahleova. «Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, να καταπολεμήσετε τις εξάψεις ή να βελτιώσετε άλλες παθήσεις που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις, είναι πάντα καλύτερο να επιλέγετε τη φυτική επιλογή από τα ζωικά προϊόντα».

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα