Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι ασφαλές να καταψύχουμε τρόφιμα στην ημερομηνία λήξης τους;

ΑρχικήΟικιακάΕίναι ασφαλές να καταψύχουμε τρόφιμα στην ημερομηνία λήξης τους;
spot_img

cibum team

Την απάντηση στο εάν είναι ασφαλές να καταψύχουμε τρόφιμα την ημέρα που λήγουν δίνει ο Οργανισμός Προτύπων των Τροφίμων (FSA).

Σύμφωνα με ανάλυσή του, δεν υπάρχουν στοιχεία, που να δείχνουν αξιοσημείωτη αλλαγή στο μικροβιακό κίνδυνο ανάμεσα στην κατάψυξη τροφίμων κατά την ημερομηνία λήξης σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα

Η οδηγία του Οργανισμού αναφέρει ότι οι καταναλωτές μπορούν να παγώσουν προσυσκευασμένα ή μη τρόφιμα μέχρι την ημερομηνία λήξης τους και, μόλις αποψυχθεί το φαγητό, θα πρέπει να καταναλωθεί εντός 24 ωρών.

Η ανάλυση εξέτασε τους κινδύνους από την κατάψυξη, απόψυξη και στη συνέχεια αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο για 24 ώρες όσον αφορά παθογόνους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των Bacillus spp., Campylobacter, Clostridium botulinum, Clostridium perfringens, Listeria monocytogenes, Salmonella, παθογόνων E. coli και Shigella.

Δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία που να δείχνουν σημαντική αλλαγή στον κίνδυνο μεταξύ των καταναλωτών που καταψύχουν τρόφιμα κατά την ημερομηνία λήξης σε σύγκριση με την κατάψυξη την προηγούμενη ημέρα.

Πηγή: FSN

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα