Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φριτέζες αέρα: Ένας στους τέσσερις που τις χρησιμοποιούν σταμάτησαν να παραγγέλνουν φαγητό!

ΑρχικήΝέαΦριτέζες αέρα: Ένας στους τέσσερις που τις χρησιμοποιούν σταμάτησαν να παραγγέλνουν φαγητό!
spot_img

Αυτοί είναι οι λόγοι που όλο και περισσότεροι σταματούν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες φαγητού.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Ninja, γνωστή ως Frynancial Report, ένας στους τέσσερις ανθρώπους που διαθέτουν φριτέζα αέρος δεν παραγγέλνουν πλέον φαγητό, εξοικονομώντας κατά μέσο όρο 200 λίρες ετησίως.

Ωστόσο, με το 65% να χρησιμοποιεί τις φριτέζες αέρος για να μαγειρεύει εύκολα φαγητά, όπως πατάτες τηγανιτές, κοτόπουλο και πίτσα, είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε λιγότερο λάδι (σε σχέση με το τηγάνισμα), γεγονός που φυσικά καθιστά την επιλογή αυτή πιο υγιεινή, αλλά τελικά αυτό εξαρτάται από τη διατροφική αξία αυτού που μαγειρεύετε.

Η έρευνα της Ninja διαπίστωσε ότι το 60% των ανθρώπων αγόρασαν μια φριτέζα αέρος επειδή πίστευαν ότι είναι πιο υγιεινή από άλλες μεθόδους τηγανίσματος και το 56% έκανε την αγορά για να εξοικονομήσει ενέργεια σε σχέση με άλλες συσκευές μαγειρέματος.

Ο δεύτερος πιο δημοφιλής τύπος πιάτου που οι ερωτηθέντες μαγείρεψαν στη φριτέζα αέρος ήταν οι υγιεινές εκδοχές των αγαπημένων τους τηγανητών φαγητών, σε ποσοστό 57%.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από τους μισούς εξακολουθούν να θέλουν τα συνηθισμένα τους τηγανητά φαγητά, αλλά προτιμούν να είναι πιο υγιεινά, ενώ παράλληλα επιτυγχάνουν την ίδια νόστιμη γεύση. Έτσι, υπάρχει μια συνειδητή προσπάθεια να προσέχουμε τι τρώμε, ακόμη και όταν αυτό παρασκευάζεται σε φριτέζα αέρος.

Tέλος, το 26% των ερωτηθέντων της έρευνας αναπαράγει το μενού του takeaway στη φριτέζα αέρα, και μπορεί να είναι μια πιο υγιεινή και φθηνότερη επιλογή, ενώ εξακολουθεί να έχει νόστιμη γεύση.

Όμως, αν χρησιμοποιείτε τη φριτέζα αέρος ως μέσο για να τρώτε πιο υγιεινά, ίσως να θέλετε να επανεξετάσετε ορισμένες από τις συνταγές σας, αν αυτές περιστρέφονται γύρω από το comfort food. Υπάρχουν πολλές συνταγές για τη φριτέζα αέρος εκεί έξω, αν θέλετε κάτι θρεπτικό, αλλά και νόστιμο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο