Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι είδος τυριού είσαι? Κάνε το κουίζ και θα το μάθεις!

ΑρχικήΟικιακάΤι είδος τυριού είσαι? Κάνε το κουίζ και θα το μάθεις!
spot_img

cibum team


Η ανακάλυψη του τυριού είχε προηγηθεί της καταγεγραμμένης ανθρώπινης ιστορίας. Παρόλο που τα πρώτα στοιχεία για την παρασκευή τυριού εντοπίζονται στο 5.500 π.Χ., οι ιστορικοί θεωρούν ότι το τυρί ανακαλύφθηκε αρχικά τυχαία: είναι πιθανό ότι η τυροκομία πρωτοεμφανίστηκε μέσα σε όργανα ζώων που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση γάλακτος.

Η ιστορία έρχεται από το πρώτο εργοστάσιο τυροκομίας στον κόσμο, το οποίο άνοιξε στην Ελβετία το 1815. Η εκβιομηχάνιση της τυροκομίας εκτινάχθηκε στα ύψη καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να ανοίγουν εργοστάσια σε όλη τη χώρα, οδηγώντας σε μεγάλη παραγωγή τυριού παγκοσμίως. Από τότε, το τυρί ήταν, και εξακολουθεί να είναι, ένα πολιτιστικό βασικό προϊόν σε όλο τον κόσμο – με μια μεγάλη ποικιλία διαθέσιμη, από το τσένταρ μέχρι το γκούντα και το καμεμπέρ.

Για να γιορτάσει την Ημέρα των Εραστών του Τυριού , η ομάδα μάρκετινγκ του Oxford University Press δημιούργησε ένα κουίζ που θα σας βοηθήσει να απαντήσετε σε μια σημαντική ερώτηση: εάν ήσασταν τυρί τι είδος τυριού θα ήσασταν;  Η απάντηση που θα πάρετε για το εάν είστε, φέτα, γραβιέρα, κασέρι, mozzarella, chedar, brie, gooda,parmesan, cottage ή gorgonzola, εξαρτάται από τον χαραχτήρα σας, τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα και άλλες παραμέτρους της προσωπικότητάς σας, αρκεί βέβαια να είστε ειλικρινείς!

Για να κάνετε το κουίζ πατήστε ΕΔΩ 

Πηγή: OUPblog

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο