Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο καθηγητής Δ. Κουρέτας μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για την πιστοποίηση AFQ

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ καθηγητής Δ. Κουρέτας μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για την πιστοποίηση AFQ
spot_img

Για το Ευρωπαϊκό σήμα πιστοποίησης AFQ (Activity Foodoxys Quality), που δημιουργήθηκε από την ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και όχι μόνο, μίλησε στο cibum και την Ελένη Τσαγκά ο καθηγητής Φυσιολογίας- τοξικολογίας κ. Δημήτρης Κουρέτας. Πρόκειται για το πρώτο σήμα πιστοποίησης που έχει καταθέσει η Ελλάδα και έχει εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό γραφείο πιστοποίησης σημάτων και είναι το μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο που ελέγχει και κατατάσσει τα οφέλη ενός προϊόντος στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο επικεφαλής του προγράμματος AFQ, αναφέρθηκε στον πλούτο που διαθέτει η Ελλάδα στο θέμα της βιοποικιλότητας με χαρακτηριστική περίπτωση τα φαρμακευτικά φυτά της Μονής Βατοπεδίου τα οποία είναι 4 φορές πιο δραστικά από ανάλογα φυτά στον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας αποκάλυψε το νέο πολλά υποσχόμενο καινοτόμο πρόγραμμα της spin-off εταιρείας του πανεπιστημίου, για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με μεγάλη διαιτολογική κλινική της Γερμανίας, σχετικά με την διατροφή βάση των γονιδίων του κάθε οργανισμού προκειμένου να αυξηθεί ο μεταβολισμός.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η “μυστική” και απλή μέθοδος να τρώτε ζυμαρικά και να αδυνατίζετε…

Πολλές μελέτες δικαιώνουν τα ζυμαρικά ως τροφή απώλειας βάρους, μείωσης σακχάρου και προστασίας του εντέρου, υπό μία πολύ απλή και βολική προϋπόθεση.

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο