Το ξεφλούδισμα των αυγών απαιτεί χρόνο και υπομονή, αλλά δείτε 4 εύκολες τεχνικές που θα κάνουν τη διαδικασία ευκολότερη
Βράσατε το αυγουλάκι σας και τώρα αρχίζει η δύσκολη διαδικασία του ξεφλουδίσματος… Γιατί όσο μικρό κι αν είναι το αυγό τόσο μπελαλίδικο είναι το ξεφλούδισμά του και δεν είναι λίγες οι φορές που χάνουμε το μισό ασπράδι καθώς αυτό κολλάει πάνω στο τσόφλι.
Λοιπόν, υπάρχουν τρόποι για εύκολο ξεφλούδισμα, αρκεί να ακολουθήσουμε μία από τις παρακάτω διαδικασίες:
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Νέο πρόστιμο σε φούρνο στο Αιγάλεω για έναν… ασυνήθιστο λόγο
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Έλλειψη ιωδίου: Το διατροφικό πρόβλημα από το παρελθόν που επιστρέφει και επηρεάζει τον δείκτη νοημοσύνης των παιδιών
1. Βράζοντας τα αυγά με μαγειρική σόδα
Η προσθήκη μαγειρικής σόδας στο νερό αυξάνει το επίπεδο pH των ασπράδιων αυγών. Το υψηλότερο pH επιτρέπει στα ασπράδια να διαχωριστούν από την εσωτερική μεμβράνη του κελύφους, γεγονός που καθιστά ευκολότερο το ξεφλούδισμα τους.
2. Βράζοντας τα αυγά με ξύδι
Ένα εύκολο κόλπο για να ξεφλουδίσετε εύκολα και γρήγορα ένα βραστό αυγό είναι να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας ξύδι στο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Το ξύδι θα μαλακώσει το κέλυφος των αυγών και το ξεφλούδισμα δεν θα δημιουργήσει πλέον το παραμικρό πρόβλημα.
Όταν βράζουμε αυγά σε νερό με μια κουταλιά της σούπας ξύδι σε αυτό, το όξινο περιβάλλον προκαλεί ελαφρά μετουσίωση των ασπραδιών αυγών και κάνει το κέλυφος πιο πορώδες. Ως αποτέλεσμα, μετά το μαγείρεμα και την ψύξη, το κέλυφος θα διαχωριστεί από το αυγό σχεδόν από μόνο του.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αυτή είναι η λιχουδιά που πωλείται σε σούπερ μάρκετ και pet shops και στέλνει τα σκυλάκια στην εντατική
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Διαλειμματική νηστεία: 6 σημάδια ότι δεν κάνει για εσένα
3. Ξεφλουδίζοντας τα αυγά κάτω από τρεχούμενο νερό
Θεωρητικά, το ξεφλούδισμα των αυγών κάτω από μια βρύση που τρέχει θα πρέπει να διευκολύνει τη διαδικασία, καθώς η πίεση του νερού βοηθά στο διαχωρισμό των κελύφους των αυγών από τη μεμβράνη. Πράγματι, το νερό αφαιρεί γρήγορα τα μικρά κομμάτια κέλυφους που διαφορετικά θα ξεχώριζαν ένα προς ένα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Όχι, αυτές οι τροφές δεν είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη – Διατροφικά λάθη που επηρεάζουν αρνητικά τις δίαιτες
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Νέοι κανόνες για την εγκατάσταση δημοφιλών πάγκων κουζίνας που ευθύνονται για κρούσματα ανίατης πνευμονοπάθειας
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Οι 10 κορυφαίες τροφές που αυξάνουν την ντοπαμίνη και διώχνουν το άγχος και την κατάθλιψη
4. Ανακινώντας τα αυγά σε ένα βάζο
Ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποφλοίωσης: βάζετε ένα αυγό σε ένα μικρό βάζο με λίγο νερό και το ανακινείτε έτσι ώστε να χτυπά επανειλημμένα το πάνω και το κάτω μέρος του βάζου. Καθώς συμβαίνει, το κέλυφος θα αρχίσει να είναι πιο μαλακό και πιο χαλαρό. Από κει και πέρα το ξεφλούδισμα γίνεται παιχνιδάκι. Ξεπλύνετε τα αυγά για τυχόν μικρά κομμάτια κέλυφους που μπορεί να έχουν μείνει πάνω.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη…» – Πώς τα βιομηχανικά λόμπι προστατεύουν προϊόντα και κέρδη που συνδέονται με τα PFAS
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται παραδοσιακά σνακ από μεγάλα σουπερμάρκετ