Μετάβαση στο περιεχόμενο
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2025
11.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλούνται παραδοσιακά σνακ από μεγάλα σουπερμάρκετ

ΑρχικήΟικιακάΑλλεργιογόνα ΤρόφιμαΑνακαλούνται παραδοσιακά σνακ από μεγάλα σουπερμάρκετ
spot_img

Δεν αναφέρουν στη συσκευσία τους ότι περιέχουν ένα αλλεργιογόνο συστατικό

Δύο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής της Βρετανίας, τα Sainsbury’s και τα Asda, αφαιρούν από τα ράφια τους παραδοσιακό σκωτσέζικο προϊόν, λόγω λάθους στη συσκευασία που μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Πρόκειται για τα ρολά άρτου McGhee’s Family Bakers 6 Scottish Brown rolls, που ανακλήθηκαν καθώς δεν αναφέρουν στη συσκευσία τους ότι περιέχουν ένα αλλεργιογόνο συστατικό, τη σόγια. Οι επηρεαζόμενες παρτίδες έχουν λήξεως τη 12η Ιανουαρίου 2025 και αριθμό παρτίδας LS5007.

Η ανακοίνωση ανάκλησης προτρέπει τους καταναλωτές να επιστρέψουν το προϊόν στο κατάστημα αγοράς για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Αλλεργία στη σόγια

Η σόγια ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων, που περιλαμβάνονται τα φασόλια, τα μπιζέλια, οι φακές και τα φιστίκια και αποτελεί μια κοινή αιτία τροφικών αλλεργιών.

Η αλλεργία στη σόγια εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού εκλαμβάνει λανθασμένα τις αβλαβείς πρωτεΐνες που βρίσκονται στη σόγια ως εισβολείς και αντιδρά δημιουργώντας αντισώματα εναντίον τους.

Ως μέρος της υπερδραστήριας αμυντικής αντίδρασης, το σώμα απελευθερώνει επίσης πολλές ισταμίνες για να προστατευτεί από τον “εισβολέα”. Αυτή η απελευθέρωση ισταμίνης προκαλεί τα συμπτώματα του βήχα, του συριγμού, του κνησμού και της κνίδωσης.

Τα συμπτώματα της αλλεργίας στη σόγια συνήθως διαρκούν για περίπου 48 ώρες μετά την κατανάλωση σόγιας. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Εάν μια ακραία αντίδραση δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, μπορεί να αποβεί μοιραία. Αυτό προκαλείται εάν η αντίδραση καταλήξει σε αναφυλαξία, μια συστηματική αλλεργική αντίδραση που ουσιαστικά στέλνει τον οργανισμό σε σοκ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο που αποτρέπει την εξέλιξη και την υποτροπή του καρκίνου του παχέος εντέρου – Μελέτη Αμερικάνικου Πανεπιστημίου

Το ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα των ΗΠΑ για να αποδείξουν σε πειραματική μελέτη, ότι μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη και την υποτροπή του καρκίνου του παχέος εντέρου.

 «Η πρώτη υποβολή καλλιέργειας βοείου κρέατος στην ιστορία της ΕΕ», έγινε από την Ολλανδική Mosa Meat

Η Ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων Mosa Meat, υπέβαλε την πρώτη αίτηση για έγκριση καλλιεργούμενου κρέατος, στην αγορά της ΕΕ.

ΕΕ: Νέος κανονισμός για όλες τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας – Της Άννας Λεκατσά*

Απαιτήσεις για βιώσιμες συσκευασίες και υποχρεωτικούς κανόνες επισήμανσης για την προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα