Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φυτικά γαλακτοκομικά: Οι παγκόσμιες πωλήσεις και ο “χορός” των δισ.

ΑρχικήΝέαΦυτικά γαλακτοκομικά: Οι παγκόσμιες πωλήσεις και ο "χορός" των δισ.
spot_img

cibum team

Σύμφωνα με την “Plant-based Dairy Market”, έκθεση του Fact.MR, οι παγκόσμιες πωλήσεις φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων αναμένεται να αυξηθούν κατά 11% έως το 2031, με εκτιμώμενη αξία αγοράς 32 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αυξημένη προτίμηση για προϊόντα διατροφής που προέρχονται από φυτικές πρώτες ύλες προκαλεί και αύξηση της ζήτησης.

Με την αναπτυσσόμενη σε παγκόσμιο επίπεδο υιοθέτηση μιας vegan διατροφής, η αγορά εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων γνώρισε σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ιστορικά, από το 2016 έως το 2020, η κατανάλωση φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων άνθισε σε CAGR (Compound Annual Growth Rate- Σύνθετος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης) περίπου 9%, φθάνοντας σε αξία τα 11 δισ δολάρια. Επιπλέον, ο παράγοντας ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τα φυτικά τρόφιμα, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος έχουν αυξήσει τη ζήτηση για εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει το Food Engineering, αναπτυγμένες περιοχές όπως η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη θα κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο μερίδιο στις πωλήσεις φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων, με συνδυασμένο ποσοστό 53% το 2021. Η σημασία των φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων αναδείχθηκε περαιτέρω με την εμφάνιση του COVID-19, καθώς οι καταναλωτές ολοένα και περισσότερο γυρίζουν την πλάτη τους στην κατανάλωση τροφίμων με βάση τα ζώα. 

Άλλα συμπεράσματα από την έκθεση περιλαμβάνουν:

Το γάλα αμυγδάλου παρέμεινε η κορυφαία κατηγορία πωλήσεων το 2020, με αξία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Δύο στις πέντε πωλήσεις φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων πραγματοποιούνται μέσω διαδικτυακών πλατφορμών λιανικής.

Οι πωλήσεις βιολογικών φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων θα αυξηθούν στο 13% CAGR

Οι πωλήσεις βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κίνα ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2020, με μια πρόβλεψη να επεκταθεί σε σχεδόν 14% CAGR.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα