Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλάτι: Ποιες χώρες το… “τερματίζουν” στην κατανάλωση

ΑρχικήΝέαΑλάτι: Ποιες χώρες το… "τερματίζουν" στην κατανάλωση
spot_img

Τα υψηλότερα επίπεδα αλατιού εντοπίστηκαν, σύμφωνα με το WebMD, στο επεξεργασμένο κρέας και τα προϊόντα ψαριών, μεταξύ πέντε χωρών που αξιολογήθηκαν σε μια νέα μελέτη.

Τα υψηλά επίπεδα αλατιού στα τρόφιμα αποτελούν σημαντική αιτία υψηλής αρτηριακής πίεσης και των σχετικών κινδύνων που σχετίζονται με καρδιακές, νεφρικές παθήσεις ακόμα και θάνατο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά μέγιστη πρόσληψη αλατιού 2.000 mg/ημέρα, αλλά η μέση παγκόσμια κατανάλωση αλατιού το 2010 ήταν περίπου δύο φορές υψηλότερη.

Ο ΠΟΥ έχει θέσει ως στόχο μια παγκόσμια μείωση της πρόσληψης αλατιού κατά 30% μέχρι το 2025. Παρόλο που τα πέντε έθνη σε αυτή τη μελέτη έχουν στρατηγικές για τη μείωση της πρόσληψης αλατιού, η περιεκτικότητα κρέατος και προϊόντων ψαριών σε νάτριο σε όλες τις επιλεγμένες χώρες ήταν πολύ υψηλή, με μέγεθος σερβιρίσματος κρέατος και προϊόντων ψαριών τα 100 g, που συμβάλλουν στο μισό ή στο ένα τρίτο της συνιστώμενης από τον ΠΟΥ μέγιστης ημερήσιας πρόσληψης νατρίου, σύμφωνα με τον Puhong Zhang, του Ινστιτούτου George στο Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές ετικέτες 26.500 προϊόντων τροφίμων σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις χώρες αυτές, εστιάζοντας στην περιεκτικότητα σε αλάτι.

Τα συνολικά επίπεδα αλατιού ήταν υψηλότερα στην Κίνα (1.050 mg/100 g), ακολουθούμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Πολιτείες (432 mg/100 g), σύμφωνα με τη μελέτη. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στις 18 Οκτωβρίου στο ηλεκτρονικό περιοδικό BMJ Open.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο