Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χαλκιδική: Δεν προκύπτει σύνδεση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Αρναία με το νερό

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΧαλκιδική: Δεν προκύπτει σύνδεση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Αρναία με το νερό
spot_img

Κατάλληλο προς πόση είναι το νερό του δικτύου ύδρευσης στην Αρναία Χαλκιδικής, καθώς, μετά από σειρά έκτακτων δειγματοληψιών και αναλύσεων που διενεργήθηκαν με αίτημα της δημοτικής Αρχής, δεν προκύπτει σύνδεση των προσφάτων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με το νερό.

Ο δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής είχε προχωρήσει σε προληπτική σύσταση προς τους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν το νερό για πόση, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις 17 Οκτωβρίου.

Δείγματα νερού εξετάστηκαν από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρύπανσης Χαλκιδικής, το εργαστήριο του ΕΟΔΥ στη Λάρισα και του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

“Το δίκτυο ύδρευσης της Αρναίας, είναι ασφαλές και γίνεται ακόμα ασφαλέστερο μετά την ολοκλήρωση του έργου εφαρμογής νέων φίλτρων σε τρεις γεωτρήσεις, που ήδη παραδόθηκε”, δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. Επιπλέον, επειδή δεν εντοπίστηκε η πηγή διασποράς της ίωσης, κάλεσε τους δημότες να παραμείνουν σχολαστικοί στην εφαρμογή μέτρων προσωπικής υγιεινής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο