Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ανάκληση αχιβάδων λόγω κινδύνου αλλαντίασης

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔιεθνή: Ανάκληση αχιβάδων λόγω κινδύνου αλλαντίασης
spot_img

Η καναδέζικη εταιρεία Moncton Fish Market Ltd. ανακαλεί αχιβάδες σε βάζα, τα Bar Clams της μάρκας Moncton Fish Market επειδή το προϊόν μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη του Clostridium botulinum, το οποίο παράγει την τοξίνη που προκαλεί δηλητηρίαση από αλλαντίαση. Η ειδοποίηση ανάκλησης δημοσιεύτηκε από την Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων μετά από επιθεώρηση.

Σχετικά με την αλλαντίαση

Ενώ μια ποικιλία ασθενειών μπορεί να προκύψουν από την κατανάλωση υποεπεξεργασμένων τροφίμων, μία από τις πιο επικίνδυνες είναι η δηλητηρίαση από αλλαντίαση. Χωρίς θεραπεία, η αλλαντίαση μπορεί να παραλύσει τους μύες που απαιτούνται για την αναπνοή, με αποτέλεσμα αιφνίδιο θάνατο.

Όποιος έχει φάει κάποια από τις αχιβάδες που ανακαλούνται και έχει εμφανίσει σημάδια δηλητηρίασης από αλλαντίαση θα πρέπει να αναζητήσει αμέσως ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

«Στην τροφιμογενή αλλαντίαση, τα συμπτώματα αρχίζουν γενικά 18 έως 36 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων. Ωστόσο, τα συμπτώματα μπορούν να ξεκινήσουν μόλις 6 ώρες μετά ή έως και 10 ημέρες αργότερα», σύμφωνα με τον ιστότοπο του CDC.

Τα συμπτώματα της αλλαντίασης μπορεί να περιλαμβάνουν μερικά από όλα τα ακόλουθα: διπλή και θολή όραση, βλεφαρόπτωση, δύσκολη ομιλία, δυσκολία στην κατάποση, δυσκολία στην αναπνοή, παχύρρευστη γλώσσα, ξηροστομία και μυϊκή αδυναμία. Τα άτομα με δηλητηρίαση από αλλαντίαση μπορεί να μην εμφανίσουν όλα αυτά τα συμπτώματα ταυτόχρονα.

Αυτά τα συμπτώματα προκύπτουν από μυϊκή παράλυση που προκαλείται από την τοξίνη. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η ασθένεια μπορεί να προχωρήσει και τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν για να προκαλέσουν παράλυση συγκεκριμένων μυών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούνται στην αναπνοή και εκείνων στα χέρια, τα πόδια και το σώμα από τον αυχένα μέχρι την περιοχή της λεκάνης.

Πηγή: FSN

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο