Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δυναμική η παρουσία της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στη FOOD EXPO 2022

ΑρχικήΝέαΔυναμική η παρουσία της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στη FOOD EXPO 2022
spot_img

H Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συμμετείχε ως εκθέτης με ένα εντυπωσιακό περίπτερο στη Food Expo 2022, τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Ν.Α. Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στις 12-14 Μαρτίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το περίπτερο της ΕΛΟΠΥ μετατράπηκε για 3 ημέρες στο βασικό σημείο συνάντησης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας – Μέλη της Οργάνωσης, υποψήφια νέα μέλη, πελάτες, συνεργάτες, υπουργικά στελέχη, δημοσιογράφοι, μάγειρες, Σεφ και ιδιοκτήτες εστιατορίων ενημερώθηκαν για την πολύπλευρη δράση της ΕΛΟΠΥ, το πρόγραμμα επικοινωνίας και προώθησης του ελληνικού ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και γενικά για την πορεία και τα τρέχοντα νέα του κλάδου. Το περίπτερο της ΕΛΟΠΥ επισκέφτηκαν συνολικά περισσότερα από 300 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η ΕΛΟΠΥ προσέφερε μία ξεχωριστή γαστριμαργική και οινική εμπειρία στους καλεσμένους της: πρωτότυπες συνταγές με ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece, δια χειρός του Σεφ Κωνσταντίνου Βασάλου, συνδυασμένες με το ιδανικό κρασί από την «Οινοποιητική Νεμέας».

Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα