Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2025
11.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μεικτά κλιμάκια στο λιμάνι του Πειραιά για ελέγχους και αποτροπή ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜεικτά κλιμάκια στο λιμάνι του Πειραιά για ελέγχους και αποτροπή ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων
spot_img

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» αμνοεριφίων και αυγών εν όψει του Πάσχα, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, ο Κλαδάρχης Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων Γιώργος Σκανδάλης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Σπύρος Ευαγγελίδης, παραβρέθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί το λιμάνι του Πειραιά.

Μεικτά κλιμάκια αποτελούμενα από στελέχη της ΔΙΜΕΑ, του Τμήματος Κτηνιατρικής και του Λιμενικού Σώματος, διενεργούν στο λιμάνι του Πειραιά εντατικούς ελέγχους, με στόχο τη διάθεση στην αγορά προϊόντων ποιοτικά ελεγμένων και την προστασία των παραγωγών και των καταναλωτών.

Οι Γενικοί Γραμματείς τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της εγρήγορσης, ευχαρίστησαν τα μέλη των κλιμακίων για τον ζήλο και την ευσυνειδησία με την οποία εργάζονται επί 24ωρου βάσεως και τα συνεχάρησαν για το έργο τους.

Υπό τον συντονισμό Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, με υπεύθυνη τη Γενική Γραμματέα Χριστιάνα Καλογήρου και Επιχειρησιακή Συντονίστρια την κτηνίατρο Αναστασία Χαραλαμποπούλου, με τη συμμετοχή των μεικτών κλιμακίων της ΔΙΜΕΑ, του ΣΔΟΕ, της ΕΛΑΣ, του Λ.Σ. της ΑΑΔΕ, της Οικονομικής Αστυνομίας, των Τελωνείων, των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, του ΕΦΕΤ και του ΕΛΓΟ, πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι στα σημεία εισόδου της Χώρας, στους κεντρικούς οδικούς άξονες, σε σφαγεία και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, σε κεντρικές αγορές, σε κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ, με στόχο να αποτραπούν «ελληνοποιήσεις» εισαγόμενων αμνοεριφίων και αυγών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο