Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι επικίνδυνα τα λευκά σπαράγγια;

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΕίναι επικίνδυνα τα λευκά σπαράγγια;
spot_img

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα ιδιαίτερα, σε χρώμα ελεφαντόδοντου, σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι ένα λαχανικό που ευδοκιμεί, κυρίως την άνοιξη. Ενώ τα πράσινα σπαράγγια είναι τα πιο γνωστά, στην πραγματικότητα δεν είναι το μοναδικό είδος. Υπάρχει και ένα είδος σπαραγγιών σε χρώμα ελεφαντόδοντου, δηλαδή σπασμένο λευκό, και με λίγο διαφορετική γεύση, καθώς βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια του κύκλου ζωής τους. Αλλά να ξέρετε πως όχι μόνο δεν είναι επικίνδυνα αλλά είναι και πιο ιδιαίτερα σε σχέση με τα συνηθισμένα πράσινα σπαράγγια.

 Ουσιαστικά, τα λευκά σπαράγγια είναι απλά σπαράγγια που δεν έχουν εκτεθεί στο φως του ήλιου. Τα σπαράγγια παίρνουν χρώμα μόνο αφού τα κοτσάνια τρυπήσουν στην επιφάνεια και έρθουν σε επαφή με τον ήλιο. Τότε είναι που αρχίζει η παραγωγή χλωροφύλλης, δίνοντάς τους τη χαρακτηριστική πράσινη απόχρωση. Τα λευκά σπαράγγια που πωλούνται στους καταναλωτές είτε έχουν αναπτυχθεί σε σκοτεινό περιβάλλον είτε συγκομίζονται πριν προλάβουν να διαπεράσουν το έδαφος σκόπιμα για να διατηρήσουν το χρώμα τους. 

 Μόλις ξεφλουδίσει κανείς ένα λευκό σπαράγγι, θα συνειδητοποιήσει πως είναι πιο τρυφερό και έχει μια πιο γλυκιά, πιο ήπια γεύση που συγκρίνεται με τα μπιζέλια και για αυτό κάποιοι τα προτιμούν. Για παράδειγμα, οι  Γερμανοί λατρεύουν ιδιαίτερα τα λευκά σπαράγγια τόσο που διοργανώνουν φεστιβάλ σπαραγγιών αμέσως μετά την άφιξη της σοδειάς.

Κάτι που ίσως να μη γνωρίζατε, αλλά ισχύει και για τις δύο ποικιλίες σπαραγγιών, είναι ότι δίνουν μια κάπως… έντονη μυρωδιά στα ούρα. Ο λόγος για αυτό είναι, ότι περιέχουν σπαραγγουσικό οξύ , το οποίο διασπάται σε ενώσεις που περιέχουν θείο στο πεπτικό  σύστημα. Βέβαια, υπάρχει και ένα τυχερό 20-40% ανθρώπων που δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τη μυρωδιά.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα