Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ανακαλείται σαλάμι με Salmonella και Listeria monocytogenes

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Ανακαλείται σαλάμι με Salmonella και Listeria monocytogenes
spot_img

Η Ιρλανδική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ανακοίνωσε την ανάκληση παρτίδας ιταλικού σαλαμιού λόγω παρουσίας Salmonella και Listeria monocytogenes.

Συγκεκριμένα, ανακαλείται το Villani Cacciatore Italiano salami που κυκλοφορεί σε συσκευασία των 170g με κωδικό έγκρισης εγκατάστασης IT 68 L CE, αριθμό παρτίδας 240222 και ημερομηνία λήξης: 15.07.22.

- Advertisement -

Η παραπάνω παρτίδα από το σαλάμι Villani Cacciatore Italiano ανακαλείται λόγω της παρουσίας των παθογόνων μικροοργανισμών Salmonella και Listeria monocytogenes. Θα εμφανίζονται ειδοποιήσεις ανάκλησης στα σημείου πώλησης των καταστημάτων που διέθεταν την εν λόγω παρτίδα.

Οι λιανοπωλητές καλούνται να αφαιρέσουν την εν λόγω παρτίδα από την πώληση, ενώ συνιστάται στους καταναλωτές να μην τρώνε την εν λόγω παρτίδα.

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί με Salmonella συνήθως αναπτύσσουν συμπτώματα μεταξύ 12 και 36 ωρών μετά τη μόλυνση, αλλά αυτό μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 72 ωρών. Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα είναι η διάρροια, η οποία μερικές φορές μπορεί να είναι αιματηρή. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, κεφαλαλγία και κοιλιακές κράμπες. Η ασθένεια διαρκεί συνήθως 4 έως 7 ημέρες. Η διάρροια μπορεί περιστασιακά να είναι αρκετά σοβαρή για να απαιτήσει εισαγωγή στο νοσοκομείο. Οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρή ασθένεια.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από Listeria monocytogenes μπορεί να περιλαμβάνουν ήπια συμπτώματα γρίπης ή γαστρεντερικά συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο και διάρροια. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η λοίμωξη μπορεί να είναι πιο σοβαρή, προκαλώντας σοβαρές επιπλοκές. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι σε λοιμώξεις listeria monocytogenes, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων γυναικών, των μωρών και των ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων. Η περίοδος επώασης (χρόνος μεταξύ αρχικής λοίμωξης και εμφάνισης των πρώτων συμπτωμάτων) είναι κατά μέσο όρο 3 εβδομάδες, αλλά μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 3 και 70 ημερών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα