Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λειτουργικά γαλακτοκομικά: Προς μια ολιστική διαχείριση στην γαλακτοκομία

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΛειτουργικά γαλακτοκομικά: Προς μια ολιστική διαχείριση στην γαλακτοκομία
spot_img

Πως οι εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων μπορούν να αξιοποιήσουν τα βιοδραστικά συστατικά στο σχεδιασμό και την παραγωγή νέων λειτουργικών τροφίμων.

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

- Advertisement -

Πριν από λίγες εβδομάδες, δημοσιεύσαμε το παρακάτω άρθρο ανασκόπησης στην επιστημονική επιθεώρηση Trends in Food Science and Technology:

Implementation of Sustainable Development Goals in the dairy sector: Perspectives on the use of agro-industrial side-streams to design functional foods

Στο άρθρο αυτό συνδυάζουμε δεδομένα από την επιστήμη των τροφίμων, την τεχνολογία τροφίμων, την διατροφή, την κυκλική οικονομία και εστιάζουμε στις λειτουργικές ιδιότητες ενώσεων που υπάρχουν στα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως εδώδιμες ίνες, πολυφαινόλες, λειτουργικά λιποειδή και καροτενοειδή.

Οι εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων μπορούν να αξιοποιήσουν αυτά τα βιοδραστικά συστατικά στο σχεδιασμό και την παραγωγή νέων λειτουργικών τροφίμων. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να αξιοποιηθούν παρα-προϊόντα των γαλακτοκομικών διεργασιών για να μειωθούν τα απόβλητα αλλά και να παραχθούν νέα τρόφιμα με ισχυρές διατροφικές βιοδραστικότητες.



To σχήμα είναι από το άρθρο μας
ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα