Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Γνωμοδότηση για τη ζύμη Yarrowia lipolytica ως νέο τρόφιμο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνEFSA: Γνωμοδότηση για τη ζύμη Yarrowia lipolytica ως νέο τρόφιμο
spot_img

Δημοσιεύθηκε νέα επιστημονική γνώμη της EFSA σχετικά με την ασφάλεια της επέκτασης της χρήσης της βιομάζας ζύμης Yarrowia lipolytica ως νέου τροφίμου σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2015/2283.

Κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητήθηκε από την ομάδα της EFSA για τη διατροφή, τα νέα τρόφιμα και τα αλλεργιογόνα τροφίμων (NDA) να γνωμοδοτήσει σχετικά με την ασφάλεια της παράτασης της χρήσης της βιομάζας ζύμης Yarrowia lipolytica ως νέου τροφίμου (NF) σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2015/2283.

Η επέκταση της χρήσης αφορά τη χρήση του NF ως συστατικού τροφίμων σε προϊόντα αντικατάστασης ενός γεύματος για τη μείωση του σωματικού βάρους για ενήλικες σε μέγιστη ποσότητα 6g NF ανά ημέρα, η οποία είναι η ίδια ποσότητα NF όπως έχει ήδη εγκριθεί στα συμπληρώματα διατροφής για αυτήν την πληθυσμιακή ομάδα.

Σύμφωνα με τον αιτούντα, τα συμπληρώματα διατροφής με βιομάζα Yarrowia lipolytica (όπως έχει ήδη εγκριθεί) δεν θα πρέπει να καταναλώνονται ταυτόχρονα με τα υποκατάστατα γεύματος, ώστε να μην υπερβαίνουν τα 6g NF ημερησίως.

Η ομάδα θεωρεί ότι η κατανάλωση του NF δεν είναι διατροφικά μειονεκτική υπό τις προτεινόμενες συνθήκες χρήσης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το NF, η βιομάζα ζύμης Yarrowia lipolytica, είναι ασφαλής υπό τις προτεινόμενες συνθήκες χρήσης.

Για να δείτε ολόκληρη την επιστημονική γνώμη της EFSA για το θέμα, πατήστε εδώ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα