Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στου κουφού την πόρτα… παίρνεις την πόρτα και τρέχεις!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΣτου κουφού την πόρτα... παίρνεις την πόρτα και τρέχεις!
spot_img

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η κυβερνητική αδράνεια

Διαβάσατε πριν λίγες μέρες στο cibum.gr σχετικά με τις εταιρείες αγροδιατροφής της ΕΕ που αγωνίζονται να διατηρήσουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω αυξανόμενων τιμών ενέργειας, σύμφωνα με κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι μεγάλες ενώσεις του κλάδου τροφίμων της ΕΕ. Οι αυξανόμενες τιμές σε φυσικό αέριορεύμαλιπάσματα και συσκευασίες οδηγούν ορισμένες εταιρείες τροφίμων και ποτών της ΕΕ στο να κλείσουν εντελώς την παραγωγή τους.

Στη χώρα μας, αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν (για λάθος λόγους αλλά δεν είναι επί του παρόντος) την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας μας. Και συνεπώς, μήπως θα έπρεπε η κυβέρνηση των Αρίστων να σκύψει πάνω από αυτούς τους επαγγελματίες και να δει τα πραγματικά προβλήματά τους;

Το έχουμε ξαναπεί: Mόνο με γενναίες περικοπές φόρων και εισφορών μπορεί να υπάρξει πραγματική βοήθεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο