Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταξιωμένος επιστημονικός εκδοτικός οίκος ανακαλεί περισσότερες από 500 εργασίες

ΑρχικήΕπιστήμηΚαταξιωμένος επιστημονικός εκδοτικός οίκος ανακαλεί περισσότερες από 500 εργασίες
spot_img

Η Hidawi, ένας από τους μεγαλύτερους εκδότες επιστημονικών περιοδικών ανακαλεί περισσότερες από 500 εργασίες, με βάση την ανακάλυψη ανήθικων ενεργειών.

Η Hindawi αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους περιοδικών ανοιχτής πρόσβασης στον κόσμο. Εδρεύει στο Λονδίνο και δημοσιεύει περισσότερα από 200 περιοδικά σε πολλούς κλάδους. Μερικά από τα  περιοδικά είναι το αγροτικό περιοδικό το Advances in Agriculture, το Canadian Journal of Infectious Diseases and Medical Microbiology, Καναδικό περιοδικό ασθενειών και μικροβιολογίας και το Journal of Nanotechnology, που αφορά σε ζητήματα νανοτεχνολογίας.

Πρόσφατα, η ανώτερη αντιπρόεδρος της εταιρείας John Wiley & Sons, της μητρικής εταιρείας της Hindawi στις ΗΠΑ, Liz Ferguson,  δήλωσε πως η ερευνητική της ομάδα εντόπισε τον Ιούνιο «παρατυπίες» στη διαδικασία αξιολόγησης από ομοτίμους σε ορισμένα από τα περιοδικά. Οι παραβάσεις αφορούσαν στη  διαδικασία αξιολόγησης από ομοτίμους και ήταν αποτέλεσμα «ύποπτων και ανήθικων δραστηριοτήτων». Μερικοί από τους συγγραφείς και τους εκδότες που συνέβαλαν στα άρθρα μπορεί να ήταν «άθελά τους συμμετέχοντες» στο ανήθικο σχέδιο, σύμφωνα με την Ferguson.

Η Ferguson δεσμεύτηκε για την αναθεώρηση και βελτίωση των διαδικασιών του εκδοτικού οίκου.  Ως αποτέλεσμα της έρευνας, 511 έγγραφα από έρευνες θα ανακληθούν, οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε συνολικά 16 περιοδικά της Hindawi.  Όλες οι εργασίες που ανακλήθηκαν έχουν δημοσιευτεί από τον Αύγουστο του 2020.

«Αυτές οι προσπάθειες, και τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτές, εμποδίζουν την επιστημονική ανακάλυψη και επηρεάζουν την εγκυρότητα της επιστημονικής έρευνας και δεν θα γίνουν ανεκτές», φέρεται να είπε η Ferguson, σύμφωνα με δημοσίευμα των The Epoch Times. Είπε επίσης ότι η εταιρεία έχει έρθει σε επαφή με άλλους εκδότες και φορείς του κλάδου. Αναμένονται περαιτέρω ανακλήσεις καθώς προχωρά η έρευνα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο